Günlük kiralamalara rekor ceza

Son dönemde günlük kiralama işlemlerini mercek altına alan Maliye Bakanlığı, 2017 yılının ilk 7.5 ayında 10 milyon TL'yi aşan cezai işlem uyguladı

Son senelerde günlük kiralamalar üzerindeki incelemelerini sıklaştıran Maliye Bakanlığı, 2017 yılının Ocak-Ağustos ayı döneminde çok sayıda işlemi uygulamaya aldı. Yılın ilk ayından 15 Ağustos'a kadar geçen 7.5 aylık dönem içinde ilgili kişi ve kurumlara verilen ceza 10 milyon TL düzeyini aştı. Yetkililer, gündelik kiralama işlemleri sonucunda en fazla cezaya maruz kalan ilçeleri, Fatih, Esenyurt ve Beyoğlu olarak belirledi. 

Gündelik kiralamalar mercek altında

Maliye Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından incelemeye alınan gündelik kiralama işlemleri, rekor düzeyde bir cezaya ulaştı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, söz konusu girişimlere yönelik olarak yürütülen kanuni işlemlerin İstanbul'un 39 ilçesinde devam ettiğini ve bu süreçte kaymakamlıklar ve belediyelerde oluşturulan denetim komisyonları ile ortaklaşa çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Konuyla ilgili olarak yapılan ihbarlar ve internet siteleri üzerindeki taramalardan hareketle gündelik kiralamaların mercek altına alındığını vurgulayan Yılmaz: " Günübirlik kiralanan yerlerle ilgili denetim ve baskınlar hızla yapıldı. İlgili yerlerde yasal işlemler başlatıldı..." ifadelerini kullandı

7.5 ayda rekor düzeyde denetleme

Yılmaz, Ocak ayından itibaren çok sayıda denetim gerçekleştirildiğini ve bu denetimlerin her geçen gün devam ettiğini vurgulayarak, ilgili işlemlerin 678 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleştirildiğini belitti. Ocak ayından Ağustos ayının 15'ine kadar toplamda 6 bin 743 adet denetleme işleminin yapıldığına dikkat çeken Yılmaz: "Bu denetlemeler içinde yasal işlem yapılan birim sayısı 2 bin 306. Toplam 1.153 adet birime verilen toplam para cezası ise 10 milon 329 bin 527 TL seviyesinde." ifadelerini kullandı. Tüm bu soruşturmalar içinde en fazla işlem yapılan ilçeleri ise Fatih, Esenyurt ve Beyoğlu olarak belirlediklerini söyleyen yılmaz, Bakırköy, Bahçelievlerv ve Pendik ilçelerinin de önemli sayıda gündelik kiralama işlemlerine tanıklık ettiğine dikkat çekti. 

Vergi ve güvenlik ayakları

Hükümet geçtiğimiz senelerde merceğine aldığı gündelik kiralamalar ile iki farklı boyutta soruşturmanın önemine dikkat çekmişti. Maliye Bakanlığı'nın kayıt dışı kazanç ile ilgili olarak vergilendirme boyutunu dikkate aldığı işlemler, diğer taraftan terör ve fuhuş gibi suçlara yönelik girişimler bağlamında da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün soruşturmalarına tabi olmuştu. Konuyla ilgili yasal düzenlemedde, gündelik kiralamalarda kimlik bildirimi zorunluluğu getirilmiş, diğer taraftan da vergilendirmelerde resmi kurumlar aracılığıyla yapılacak ödemeler geçerli sayılmıştı.  

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR