Göztepe Stadı'nın temelleri 9 Eylül'de atılıyor

14 yıllık aradan sonra Türkiye'nin 1 numaralı futbol liginde yeniden mücadele etmeye başlayan Göztepe camiası, yeni stadyum projesinin temellerinin atılacağı 9 Eylül gününü beklemeye başladı

14 yıllık aranın ardından, Türkiye Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Göztepe Kulübü, yeni stadyumuna kavuşuyor.  Temel atma töreni ile birlikte yeni stadyumuna kavuşma yolunda ilk adımını atmaya hazırlanan Göztepe Camiası için 9 Eylül'ün tarihi bir anlamı daha bulunuyor. Bu tarih aynı zamanda İzmir'in düşman işgalinde kurtuluşunun da yıldönümü. 9 Eylül'de gerçekleştirilecek temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımı bekleniyor. 

Temel atma töreni 9 Eylül'de

Yeni bir stadyum inşası için zorlu hukuki süreçler ve engellerle karşılayan Göztepe nihayet mutlu sona ulaştı. T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilen  stadın ismi Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi olacak. TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihaleyi Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş., 218 milyon 900 bin TL'lik teklifi ile kazanmıştı. 

700 gün içinde tamamlanacak

Göztepe Kulübü'nün yeni stadyumu inşaatının temel atma töreni için ise tarihi anlamı olan bir gün seçildi. İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 9 Eylül'de temelleri atılacak projenin 700 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Cumartesi günü gerçekleştirilecek stadyumun temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılıması bekleniyor. Açılışla ilgili bir açıklama yapan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin yapım çalışmalarına şölen havasında başlanacağının işaretlerini verdi. Başkan Sepil, yeni spor merkezleri için de çalışmaların başladığını belirterek: "Torbalı Pancar ve Menderes Tekeli'ye de en kısa sürede yeni tesis yapımına başlayacağız..." ifadelerini kullandı. 

Başbakan Binali Yıldırım da katılacak

Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılışan, Göztep Stadyumu projesine yoğun destek sunan Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımı bekleniyor. Daha önce Ankara'da Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetimini kabul eden ve yeni stadyum projesinin planlarını inceleyen Yıldırım, projeyi çok beğendiğini açıklamıştı. 

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi

9 Eylül'de temel atma töreninin ardından 700 gün içinde tamamlanması planlanan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilecek. Proje bünyesinde 2 katlı otoparkın yanı sıra, halka açık spor alanları da yer alacak. Müze ve idari alanların da yer alacağı kompleks bünyesinde, fitness merkezi, çocuk eğlence merkezleri ve diğer sosyal alanlara da yer verilecek. Projede ayrıca, Göztepe Kulübü'ne gelir sunacak ticari birimlere de geniş olarak yer verilecek. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR