HCBS tarafından yayınlanan bir rapor, gelişen teknolojilerin, konut satın almada kullanılan yöntemleri değiştirdiğine dikkat çekti. Gayrimenkul teknolojisini geliştiren firmalarına sağlanan finansman 2 milyar dolar düzeyine ulaştı.
Tüm dünya çapında konut satın almada kullanılan yöntemler özellikle son yıllarda gelişen ve farklılaşan teknolojik araçlarla farklılaşma eğilimine girdi. HCBC Grubu tarafından sürdürülen "Konut Sahibi Olma Eğlimileri: Konut Satın Almanın Geleceği" ismini taşıyan rapora göre konut satın alma süreçlerin önemli bir dönüşüm altına girmiş durumda.
Bireylerin konut sahibi olma doğrultusundaki talep ve ihtiyaçlarını incelemek amcıyla 9 ülkeden 9 binden fazla insan ile yapılan görüşmeler sonrasında oluşturulan rapora göre, yeni teknolojiler bireylerin konut satın alma yöntemlerini temelden değiştirmeye başladı. Bu değişimi yönlendiren gayrimenkul teknoloji firmalarına sağlanan finansman miktarı da 2012 yılında 221 milyon dolar seviyesinde iken, 2016 yılında 2 milyar doları aşmış durumda. Sunulan desteğe paralel olarak, web sitelerinin yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi alanlardaki güçlenmesi yolunda önemli adımların atılması beklenirken, çok sayıda geleneksel hizmetin de büyük bir değişim içine girmesi bekleniyor.
Hali hazırda gayrimenkul arayışlarının önemli bir kısmının online olarak yapıldığına dikkat çeken raporda, yakın zamanda konut satın alan bireylerde online işlem oranının yüzde 89'u bulduğuna dikkat çekilmişti. Diğer taraftan konut fiyatlarını online olarak araştıran kişi oranı ise yüzde 86'lar seviyesinde.
Konut satın alan bireylerin yüzde 37'lik oranının emlak acenteleri, ev sahipleri ve hukuk danışmanları olmak üzere çok sayıda insanla iletişim kurarakkonut satın alma süreçlerini yönlendirdiklerine dikkat çeken araştırmada, insanlarla iletişimi konut satın almanın en stresli kısmı olarak tanımladıkları görülüyor. Katılımcıların yüzde 27'lik kısmı ise fiyat pazarlığı, yüzde 28'i ise hizmet ücretleri pazarlığını en stresli bölüm olarak tanımlarken, yasal süreçleri en stresli bölüm olarak tanımlayan kişi oranı ise yüzde 24'ler seviyesinde.
Raporda görüşlerine yer verilen Gayrimenkul teknolojileri (PropTech) uzmanı James Dearsley de online araştırmaların fiziki ziyaretlerin tarihe karışmasına yol açtığını işaret ederek: "Muhtemel alıcılar için büyük veri analizini kullanarak daha fazla gayrimenkul seçeneği sunan web siteleri yakın zamanda gittikçe daha sofistike bir yapıya sahip olacak ve geleneksel emlak acentelerinin büyük ölçüde yerini alacaklar. Gelecekte beğendiğiniz bir konutu ziyaret etmek kısa zaman dilimleri ile sınırlı olmayacak. Alıcılar daha fazla sayıda konutu değerlendirip seçeneklerini daraltabilecekler ve hatta satın almadan önce birkaç gün evin sanal bir versiyonunda yaşayıp deneyimleme imkânları olacak" dedi.
Yine HSBC Grubu tarafından hazırlanan bir diğer "Teknolojiye Güven" isimli araştırmaya göre su sonuçlara ulaşıldı:
- Konut satın alan bireylerin yaklaşık dörtte üçü ( yüzde 74) finansman için online seçenekleri araştırıyor
- Konut kredisi danışmanlığı konusunda aracı şirketler (yüzde 41) ve bankalar (yüzde 35) halen en güvenilir kaynaklar olarak görülüyor
- Araştırmaya katılanların yüzde 11'i konut kredisine ilişkin olarak rehber robotlara danışma fikrini benimsemiş durumda.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde