Merkez Bankası ekonomistlerinin yaptığı araştırmaya göre hükümetin iş güvencesini azaltan, esnek çalışma adımları geleceği belirsizleştirdiği için konut talebini de azaltıyor.
Hükümet konut talebini artırma için çeşitli adımlar atıyor. Konutta kdv inirimi, Emlak Konut güvenceli kampanyalar, konut kredi faizlerindeki indirimlerle konuta olan talep canlı tutulmaya çalışılsa da diğer yandan iş güvencesini azaltan adımlar atılıyor. Türkiye’de son dönemlerde iş güvencesini azaltan politikalar devreye giriyor. Örneğin esnek çalışma yasası, 657 sayılı kanunun değiştirilmesi talebi, kıdem tazminatının kökten değişmesi ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Bu adımlarla da verimliliğin artırılması hedefleniyor. Merkez Bankası araştırmacılarına göre, iş güvencesindeki azalma konut talebini de azaltacak. Bu da büyüme sorunu yaşayan bir ekonomi için sıkıntı teşkil ediyor. Ekonomistler daha fazla iş güvencesinin kredi talebi üzerindeki olumlu etkisi göz önüne alındığında büyümeyi artıracak talep odaklı bir politikanın parçası olarak düşünülebileceğini belirtiyor. Merkez Bankası ekonomistlerinin yaptığı araştırmalara göre iş güvencesinin azaldığı ortamlarda insanlar gelecekteki maddi durumlarını bilemedikleri için ne kadar düşük maliyetlerle olursa olsun konut kredisi borcuna girmekten kaçınıyorlar.
İş güvencesi artırılmalı
Gelecekteki gelir hakkındaki belirsizliğin tüketim-yatırım talebini olumsuz etkilediği ekonomistlerce bilinen bir durum. Merkez Bankası araştırmacıları da bunu konut talebi üzerinden doğruluyorlar. İşgücü piyasası ve konut talebi arasındaki ilişkiden yola çıkarak, politika yapıcılardan attıkları adımların bu sonuçları doğuracağının da düşünülmesi bekleniyor. Yapılan araştırmaya göre; “Özellikle şimdiki gibi daha fazla esnekliğin ekonomiyi canlandıracağının düşünüldüğü kriz sonrası dönemlerde, daha fazla esneklik halihazırdaki düşüşü derinleştirebilir ve krize verilecek doğru bir tepki olmayabilir. Hatta tam tersi daha fazla iş güvencesi kredileri canlandırıcı etkisi ile talep odaklı bir Keynesyen politikanın parçası olarak düşünülebilir.”
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde