Gaziantep’te emlak fiyatları dövize endekslendi

Altın Emlak Gaziantep Temsilcisi Nazım Kılıç, en hızlı gelişen şehirlerden biri olan Gaziantep’te ticari emlak fiyatlarının dövize endeksli olduğunu söyledi

10 Mart 2014 / emlakwebtv
Güneydoğunun en hızlı gelişen şehirlerinden biri olan Gaziantep’de konut anlamında en hızlı gelişme gösteren yerler arasında Karakaş Akkent Bölgesi bulunuyor. Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 dolardan başlayıp 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Dükkanlarda kiralık fiyatları ise ortalama 2 bin 500 TL civarında. Gaziantep ile şehrin ilk gelişen İbrahimli bölgesi arasında fiyat farkı yüzde 100’e varabiliyor.

Kılıç: “Gaziantep’te ticari emlakta fiyatlar dövize endeksli”
Gaziantep’te ticari emlak fiyatlarının dövize endeksli olduğunu söyleyen Altın Emlak Gaziantep Temsilcisi Nazım Kılıç, Karakaş Akkent Bölgesi’nin gelişimini şöyle sıralıyor: “İlk etken orta gelir seviyesine hitap etmesi ve fiyatların uygun olması. İkinci etken belediyenin bu bölgede çok büyük sosyal tesis yatırımlarının bulunması. Üçüncü etken ise tramvayın son durağına çok yakın bir lokasyonda olması.”

“Konutlarda kiralık fiyatları geçen yıla oranla yüzde 30 arttı”
Gaziantep merkezde satılık 100 metrekare bir yeni konutun metrekare fiyatının ortalama 1.350 TL civarında olduğuna dikkat çeken Altın Emlak Gaziantep Temsilcisi Nazım Kılıç, şunları söyledi: “Bu fiyat geçen yıl 1.000 TL civarındaydı. Merkezde ikinci el bir konut alımı söz konusu olduğunda ise metrekare fiyatı 1.150 TL’ye kadar düşüyor. Konutlarda kiralık fiyatları da geçen yıla oranla yüzde 30 artış gösterdi. 100 metrekare büyüklüğünde bir kiralık konutun merkezdeki bedeli ortalama 650 TL. Bu bedel geçen yıl 500 TL civarındaydı. icari emlakta ise fiyatlar dövize endeksli hale geldi. Öyle ki Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 dolardan başlayıp 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Dükkanlarda kiralık fiyatları ise ortalama 2 bin 500 TL. Gaziantep ile şehrin ilk gelişen İbrahimli bölgesi arasında fiyat farkı yüzde 100’e varabiliyor.”

“Arsa-arazi hareketlerinin en yoğun olduğu yer Yamaçtepe”
Altın Emlak Gaziantep Temsilcisi Nazım Kılıç, arsa ve arazi hareketlerinin de bölgede çok hızlı seyrettiğini belirterek şöyle devam etti: “Özellikle Şehit Kamil Beykent Bölgesi, SAM Projesi bölgeleri ve Yamaçtepe bölgeleri en gözde kesimler arasında yer alıyor. Beykent Bölgesi Arena Stadyumu’nun bu bölgeye taşınmasıyla değer kazandı. Ulaşımı şuan biraz sıkıntılı olsa da arsa maliyetlerinin uygun olması yatırımcı için cazip bulunuyor. SAM Projesi’nin bulunduğu bölgeler seçim sonrası parselasyonları yapılacağı için şu an beklemede ise de şimdiden değerleniyor. Arsa-arazi hareketlerinin en yoğun olduğu lokasyon ise merkeze 7 km mesafede bulunan ve imara açılan Yamaçtepe bölgesi. Bu bölgede bir dönüm arsanın maliyeti 300 bin TL’yi buluyor. Aynı arsanın SAM Projesi alanı içindeki değeri ortalama 130 bin TL.”


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR