Gayrimenkul sektörünün birbirinden önemli isimlerinin ağırlandığı ArkiPARC 2013 sektörle ilgili zengin içerikli oturumlarla katılımcılarını ağırladı
12 Nisan 2013 / emlakwebtv
“Kentsel Kalite için Diyalog” mottosuyla 2008 yılında yola çıkan ve bu yıl 4.sü düzenlenen ArkiPARC etkinliği, “Cumhuriyet'in 100. Yılına 10 Kala” teması ile 10-11 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.
ArkiPARC 2013'ün ikinci günü EA İnşaat Genel Müdürü Hakan Gümüş'ün moderatörlüğünü yaptığı Urbanite Kartal oturumu ile başladı. Yoğun katılımla gerçekleşen “Urbanite Kartal” oturumunda 1+1 Mimarlık kurucusu Ervin Garip ve Banu Garip, Aydan Bozkurt, EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdür Cansel Turgut, Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, Ekşioğlu İnşaat Genel Müdürü Kadem Ekşi,İ BB'den Selami Keskin, Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Anadolu Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan, Kartal Kentsel Dönüşüm Derneği'nden Miray Özkan ev Kentsel Strateji'den Sıla Akalp gibi farklı disiplinlerden konuşmacılar Kartal'ın önemini, yatırım potansiyellerini ve dönüşümün nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği masaya yatırıldı.
Nasıl Akıllıca Otel Yatırımı Yapılır?
Gayrimenkul sektörünün önemli bir ayağını oluşturan “Otel Yatırımları” Ömer İsvan başkanlığında Atilla Öztürk, Alaaddin Babaoğlu ve Haluk Kaya ile tartışıldı. İsvan konuşmasında Türkiye'de otellerin nereye yapılırsa yapılsın satılabileceği genel görüşü korkutucu bulduğunu belirtirken, Haluk Kaya turizm konusunda büyük bir pazar olduğunu, akıllı yatırımlar yapılması gerektiğini ancak İstanbul'un bu yatırımlara altyapısal olarak hazır olmadığını ve artık karma kullanımlı otellerin ihtiyaca cevap vereceğinin altını çizdi. Alaaddin Babaoğlu ise otelin ticari bir yatırım olduğunu vebu tip yatırımların danışman olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtirken, sektörde ntellektüel bir tartışma ortamının varolmaya başladığını ifade etti. Atilla Öztürk sadece danışmanların tavsiyeleriyle anlamlı yatırım yapamayacaklarını söylerken, tüm verileri yatırımcı zihninin süzgecinden geçirerek kendi gerçekleştirmek gerektiğinin altını çizdi.
"Akıllı Kentler için Akıllı Kentlilere ve Akıllı Yönetimlere İhtiyaç Var”
“10 Kala Gelecek Tahayyülleri” oturumunun moderatörlüğünü Gökhan Avcıoğlu yaparken konuşmacılar Cem Kozar, Murat Şahin ve Reha Yurdakul oldu. Kozar, konuşmasında kentlerin bugünkü sorunlarını ele alarak gelecek öngörülerini paylaştı. Yerel yönetimleri, TOKİ'yi ve GYO'ları değerlendiren Kozar, İstanbul'daki Taksim, Kanal İstanbul gibi projelerden yola çıkarak yerel yönetimlerin tepeden inme bir şekilde proje geliştirdiğini söyledi. Kozar bu tarz projelerle kent olamama (non-city) halinin yaratıldığını vurguladı ve "Akıllı kentler için akıllı kentlilere ve akıllı yönetimlere ihtiyaç var." diyerek ancak bu şekilde daha yaşanılabilir kentlerin inşa edileceğini söyledi. Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin ise son 20 yılda ortaya çıkan teknolojik değişimlerin insan hayatına etkisini aktarırken izleyicilere izlettiği kısa videoda ise gelecek kentlerinde insanların yaşayış biçimini gözler önüne serdi. Bilişim Teknolojisi Mimarı Reha Yurdakul konuşmasında, teknolojik gelişmenin ve geliştirilen birçok informasyonun kentlere etkisine değindi. İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojik gelişmeler sonucunda kent sorunlarının giderek çözüme kavuşturulacağını belirten Yurdakul, bu sorunlardan en önemlilerini trafik ve güvenlik olarak değerlendirdi.
Bodrum'un Gelecek Vizyonu ArkiPARC 2013'te Tartışıldı
Ali Pamir moderatörlüğündeki “Bodrum'un Gelecek Vizyonu” oturumunda konuşmacılar Haluk Bilgin, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Astay Gayrimenkul'den Atilla Öztürk, Andrew Jacobs ve Orijin Grubu Gayrimenkul Yatırımları'ndan Hakan Kurt oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Haluk Bilgin, kurum olarak Bodrum'un tek bir kent olarak değil Türkiye'nin, Ege Bölgesi'nin içindeki konumuna göre planlama yaptıklarını vurguladı. Bodrum'un tarihi, kültürel ve turistik değerinin yüksek olmasından dolayı rantın da çok yüksek olduğu bir bölge olduğunu belirten Bilgin, Bodrum'un dahil olduğu planları ince eleyip sık dokuyarak geliştirdiklerini söyledi. Mustafa Saruhan stratejik planlar ile turizm arasındaki ilişkiyi aktararak stratejik planların özellikle turizmden geçimini sağlayan kentlerde çok önemli olduğunu, yatırımcının, ticaretçinin, sosyal ortamın birçok sorununun bulunduğunu, bu sorunların ise stratejik planlar geliştirilerek çözüme kavuşturulacağının altını çizdi. "Rantın olmadığı yerde pazar yoktur" diyen Atilla Öztürk ise Astay Gayrimenkul olarak Bodrum'da gerçekleştirdikleri yatırımlardan bahsetti. Öztürk'ten sonra söz alan Andrew Jacobs ise konuşmasında Bodrum'un potansiyellerinden bahsetti. Bodrum'da kıyı kullanımının önemli düzeyde olduğunu belirten Jacobs aşırı gelişme ve yatırım konusunda ise dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Bodrum'u, üst gelir gurubuna hitap eden yatırımların gerçekleşebileceği bir bölge olduğu için seçtiklerini söyleyen Hakan Kurt, gerçekleştirdikleri yatırımlarla Bodrum'u Portofino haline getirmek istediklerini belirtirken Bakanlığın plan kararlarının ise yatırımların gelişimine ket vurduğunu ifade etti.
ArkiPARC'ta Başka Neler Konuşuldu?
İkinci günde ayrıca büyümekte olan bir pazar olarak küçük ofis yatırımları, gündemdeki önemli konulardan biri olan Afet Yasası çerçevesinde afet riski altındaki alanların nasıl dönüştürülmesi gerektiği ve marka kentler ve kent kimliği üzerinden yükselen şehirlerin nasıl piyasada varolduğu konuları farklı yönleriyle değerlendirildi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde