2017 yılını ciddi problemlerin baskısına karşın başarılı bir performans göstererek atlatan inşaat sektörünün temsilcileri, 2018 yılında beklentilerini açıkladı
Konut kredisi faizlerindeki artış, konut stoğundaki şişme ve arz fazlası, döviz kurlarındaki artış gibi temel problemlerin baskısına karşın 2017 yılını gösterdiği başarılı performans ile atlatmayı başaran gayrimenkul sektörü temsilcileri, gözünü 2018 yılına dikti. Sektör profesyonelleri 2017 yılının üçüncü çeyrek döneminde makro ekonominin yüzde 11.1 oranındaki büyümesine karşın yüzde 18.7 oranında büyüme gösteren inşaat sektörünün çok daha güçlü katkısı için yapılması gerekenleri sıraladı
2018 yılı genelinde de yüksek enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak inşaat maliyetlerinin artışı, kredi faiz oranlarının yükselişi ve konut stokundaki artışların gayrimenkul sektörünü zorlamaya devam edeceğini söyleyen Doğa Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı, bu tehditlere karşı inşaata desteğin sürmesinin önemine işaret etti. Ayvacı, Türkiye'de yenilenmesi gereken 7 milyon adetlik sağlıksız yapı stokunun, inşaat sektörünün önemini uzun süre koruyacağını gösterdiği üzerinde de durarak: "Yurt içi veya yurt dışı faktörler nedeniyle ekonomide ve siyasette belirsizlikler yaşansa da, Doğa Grubu şirketleri olarak ekonomimizin geleceğine ve sektörümüze güveniyoruz, emin adımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
2018 yılının geçtiğimiz yıla kıyasla daha iyi geçeceğini ve sektördeki büyümenin sürdürülebilmesi için de ekonomik ve siyasi istikrara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç KDV ve faiz oranlarında sağlanacak indirimlerin sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekti Yamaç: "Sektör temsilcileri olarak bizler tüketiciye ödeme kolaylığı sunan kampanyalar düzenleyerek üzerimize düşen görevi yapmayı sürdüreceğiz. Tahminimiz; bu büyüme trendi önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Yamaç Yapı olarak ekonomimize ve sektörümüze olan güvenimizle yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz..." şeklinde konuştu.
Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk de, Türkiye'de yenilenmesi gereken 7.5 milyon adetlik sağlıksız yapı stoku ve deprem gerçeği vurgularının görmezden gelinemeyceğini söyledi. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin çok geç olmadan hızlandırılması ve hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Öztürk, Fikirtepe ve Bağdat Caddesi gibi bölgelerde tam anlamıyla bir dönüşümün gerçekleşmediğini, yaşananların "bina yenilemesi" olduğuna dikkat çekti. Öztürk: "2018 yılında beklentimiz gerçek anlamda kentsel dönüşüm için bina ve parsel bazlı dönüşümden alan bazlı dönüşüme geçişin teşvik edilmesi ve sürecin hızlandırılması yönünde..." ifadelerini kullandı.
2018 yılında sektörün yeni piyasa koşullarına uygun çözümlerini üreteceğine inandıklarını söyleyen MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, müşteri talep ve ihtiyaçlarına uygun konut üretimi ve yeni satış kanallarının oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Altıoğlu, inşaat maliyetlerini düşürecek yenilikçi çözümlerin de değerlendirilmesi ve arsa maliyetlerini düşürücü yönde kararlar alınması gerektiğini de vurgulayarak: "2017 yılında gördüğümüz vergi ve harç teşviklerinin sektörü destekleyici yönde devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. 2018’de sektörde yeni adımlar atılarak büyümenin hız kesmeden devam edeceğini düşünüyoruz." dedi.
Mar Yapı İcra Kurulu Başkanı Yardımcısı Robert Varon da, 2018 yılının hareketli bir yıl olacağının öngörüldüğünü söyledi. Emlak sektöründe yapılan yatırımların artış eğilimini güçlendireceğine dikkat çeken Varon: "Özellikle yatırımcıların amortisman süresinin kısa olduğu noktalara odaklanacağını söyleyebilirim. Ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olan emlak sektörü için geçtiğimiz yıllarda yapılan kampanyaların bu yılda gerçekleştirilebilir. Bu kampanyalarla birlikte hem yatırımcılar hem de yaşama amaçlı ev alanlarda bir artış olacağını düşünüyoruz." dedi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde