Galata Kulesi dünyanın en eski kuleleri arasında yer alıyor
Galata Kulesi dünyanın en eski kuleleri arasında yer alıyor. Kule ilk olarak Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında fener kulesi olarak inşa ediliyor ve günümüze gelene dek yangınlardan, fırtınalardan ve daha başka birçok nedenden ötürü sürekli olarak yenilemeye ve onarılmaya ihtiyaç duyuyor. 1204 yılındaki Haçlı Seferi sırasında büyük çapta tahribata uğrayan kule, 1348'de "İsa Kulesi" ismiyle yığma taşlar kullanılarak Cenevizliler tarafından Galata surlarına ek olarak tekrar yapıldı. Bu tarihten itibaren kentin en büyük kulesi oldu. En son 1967’de yapılan restorasyonla bugünkü halini alan kule, her gün İstanbul’a panoramik bir bakış atmak isteyen binlerce ziyaretçisini ağırlamaya devam ediyor. İstanbul Boğazı ve Haliç, kuleden panoramik olarak izlenebiliyor.
Galata Kulesi bulunduğu semte adını veriyor. Kule, İstanbul’da en çok fotoğrafı çekilen yapılardan birisi. Ancak kulenin asıl güzelliği kendisinde değil, terasından izleyebileceğiniz eşsiz İstanbul manzarası. Kulenin toplam yüksekliği 66,9 metre ve üst katlara çıkmak için kullanılan bir asansör bulunuyor. Ancak son iki katı çıkmak içinse oldukça dar merdivenlerden geçmek gerekiyor.
Son katta, terasının yanı sıra bir de kafe ve restoran yer alıyor. Restoran ve kafe belediyeye ait olduğu için alkollü içecek satışı yapılmıyor. Ancak özellikle akşamları İstanbul’a özel Türk ezgileri eşliğinde kahvenizi yudumlayıp, manzarayı seyre dalmak İstanbul’a dair unutamayacağınız bir anı olarak kalabilir.
Bulunduğu semte adını veren Galata Kulesi'nin açık adresi: Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi, No: 2, Galata, Beyoğlu, İstanbul
Galata Kulesi konum olarak merkezi bir yerde olması ile ulaşım oldukça kolay ancak şahsi aracınızla gelmeniz trafik nedeniyle biraz sorun yaşamanıza neden olabilir. Aracınızla gelirken Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkan yolda Galata Kulesi levhalarını kullanarak kuleye ulaşabilirsiniz.
Ayrıca otobüs ya da tramvay ile Karaköy’e kadar gelip oradan yürüyerek ya da Tünel’den füniküler ile yukarıya çıkarak kuleye ulaşmanız mümkün.
Taksim’e geldikten sonra metro ile Şişhane’ye geçebilir ve birkaç dakika yürüdükten sonra kuleye ulaşabilirsiniz.
Anadolu yakasından gelecek ziyaretçiler de vapurla Eminönü ya da Karaköy’e gelerek buradan biraz yürüyerek kuleye ulaşabilir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde