Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı hibe destekli kentsel dönüşüm modeliyle evini yenilemek isteyenler bankalardan 10 milyon liralık kredi kullandı
29 Mayıs 2013 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı hibe destekli kentsel dönüşüm modeliyle evini yenilemek isteyenler bankalardan 10 milyon liralık kredi kullandı. Banka faizlerinin yüzde 3-4’ünü karşılayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kredi faizlerini ödemeye başladı.
Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşüm kanunu çıkalı yaklaşık bir yıl olurken, riskli evini yenilemek isteyenler bankalara yöneldi. Banka ve finans kuruluşlarıyla protokol imzalayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üç ayda 10 milyon lira krediye onay verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bankalardan kullandırılan kredi faiz oranının konutlarda yüzde 4, işyerlerinde ise yüzde 3’ünün bakanlık tarafından karşılandığını hatırlatarak ilk faiz ödemesinin yapıldığını belirtti.
Bayraktar, “650 lirayı bulan kira yardımlarımızda devam ediyor. Riskli alanlarda kira yardımı 28.5 milyonu buldu. 61 tane riskli binanın kira isteğine onay verdik. 108 tanesi de onay aşamasında” dedi.
Ülke insanın sağlam konutlarda oturması için her türlü yasal kolaylığın yapıldığını belirten Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm kredilerinde işlem, sözleşme, noter, tapu ve belediye harçları, damga ve veraset intikal vergileri, döner sermaye gibi ücretlerin de alınmadığını söyledi.
Kredi süreci nasıl işliyor?
Eski evini yenilemek için bankadan kredi kullanmak isteyenler önce bakanlığın belirlediği lisanslı kurum ve kuruluşlara binalarının risk tespitini yaptırıyor. İstediği bankaya riskli bina raporuyla başvuruyor. Banka rapor doğrultusunda kredi talebi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onay yazısı gönderiyor. Bakanlık talebi uygun bulması halinde banka krediyi serbest bırakıyor. 100 bin liralık kredi için, 120 ay vadeli faiz oranı yüzde 8,8 olduğunda 50 bin lira faiz ödenmesi gerekiyor. Bunun 23 bin lirası devlet tarafından karşılanıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde