Ev nasıl alınır? İcradan ev nasıl alınır? Tapuya gitmeden önce ve tapu dairesinde ev alım satım işlemleri ve gereken belgeler nelerdir? tüm soruların yanıtları bu yazımızda!
Ev nasıl alınır? Sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Ev almak aslında sanıldığı kadar da zor değil. Artık birçok firma, konut sahibi olmak isteyenlere fazlasıyla yardımcı olabiliyor. Daha önce banka kredileri zorunluluğu varken, epey zor olan ev satın almak artık öyle zor değil. Firmalar kendi bünyelerinde uygun faiz oranlarıyla, kişiye özel ödeme seçenekleri sunabiliyor. Kira öder gibi ev sahibi olmak da bu durumda, ev sahibi olmak isteyenlerin işine geliyor.
Öncelikle banka kredisi kullanılacaksa eğer, uygun görülen bankaya başvuruda bulunabilir. Banka kredisi dışında minimum yüzde 25 peşinatınızın olması gerekiyor çünkü; bankalara konut bedelinin yüzde 75’ini karşılıyor. Banka kredi vermeden önce, satın alınacak olan konutun ekspertiz raporunu istiyor. Alıcının kredi notuna bakıyor. Bunların hepsi uygunsa eğer, kontu sahibi olabilirsiniz.
Konut satın alınan firmadan taksit yapılacaksa da duruma göre peşinat talep ediliyor ya da edilmiyor. Bu durumda ara ödemeli bir ödeme planı çıkartılıyor. Kefilin gerektiği durumlarda satış işlemi yapılıyor ya da daire ipotek ediliyor.
Ev satın alırken bankaların istediği evraklar olabiliyor. Bu evraklarda şöyle;
Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,
Gerekirse azami iki ay öncesine ait müşteri adına kayıtlı sabit telefon, elektrik, su veya doğalgaz faturalarından herhangi birisinin fotokopisi,
Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,
Serbest Meslek Mensupları için, bağlı olduğukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,
Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi.
İcralık konutlar çoğu zaman piyasa değerinin çok altında satılmaktadır. 18 yaşını aşmış her vatandaş icra satışlarına katılabilir. Örneğin 100.000 TL değerinde bir ev gördünüz ve bu evin yeni sahibi olabilmeniz için açık artırmaya katılmayı planlıyorsunuz. İşte, açık artırma yerine önceden belirtilmiş saatte gittiğinizde yanınıza 20.000 TL almalısınız ve nüfus kağıdınızla birlikte yetkililere teslim etmelisiniz. Eğer ihalede fiyat istediğinizden daha fazla olduysa ve ihaleye devam etmek istemiyorsanız, ihaleden çekilebilirsiniz. Kimliğinizi ve paranızı da bu durumda geri alabilirsiniz.
Ev alım satım işlemleri, tapuya gitmeden önce ve tapu dairesinde yapılacaklar olarak iki başlıkta ayrılıyor.
- Alıcı durumda iseniz, satın alacağınız gayrimenkulün tapu fotokopisi ile bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden emlak vergisi olup olmadığına bakın.
- Satın alınan gayrimenkul arsa ise sınırlarınınb belirlenmesini isteyin.
- İmar bilgilerinin edinin.
-Bina ise İskanlı ve Dask'lı olup olmadığını kontrol edin.
- Tapu işlemleri için gereken belgeleri edinin.
Arsa Alım Satımı ile ilgili tüm detaylar için 'Arsa Alım Satım İşlemleri Nasıl Yapılır? Arsa Nasıl Alınır?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
- Evraklarınız eksiksiz ise onaylanır ve sonra bir mesaj gelir. Mesajda tapu harcinin ödemesi ile ilgili randevu verilir.
- Tapu harcı yatırıldıktan sonra tapu harç dekontları ve evraklar ilgili memura verilir.
- Aklt odasında tapu kayıtları imzalanır ve müdürün imzasından sonra tapu belgesi teslim edilir.
Satıcının;
- 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Temiz belgesi
Alıcının;
- 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
Tapu alım satım işlemlerinde ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmışsa ipotek evrakları.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde