Ev dekorasyonunda U dönüşü

Doksanlı yılların başından itibaren ev dekorasyonunda ağırlık kazanmaya başlayan yalın ve sade çizgiler yerini daha klasik trendlere bırakıyor. Artık ev ve ofislerin dekorasyonunda ihtişam ve zerafeti ön planda tutan klasik ve avangard tasarımlar tercih e

Klasik ve avangard mobilyaların sadece 40 yaş üzeri insanların tercih ettiği düşünülürken artık bu öngörü tarihe karışıyor. Gençler de dekorasyonda klasik çizgileri tercih ediyor. Öyleki; yaşam mekânlarını dekore eden gençler, salonlarında zarif ve ihtişamlı mobilyaları tercih ederken, oturma odası ve yatak odasında daha çok avangard ve konforlu mobilyaları tercih ediyorlar. Evlerine gelen misafirleri zengin ve gösterişli bir ortamda ağırlamak isteyenler salon takımlarının ve yemek odası takımlarının oymalı ve varaklı klasik çizgiler taşımasına önem veriyor.

Türkiye’de klasik mobilya ve lüks dekorasyon denildiğinde akla ilk gelen marka olan Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, klasik mobilyaya ciddi bir U dönüşü olduğunu ve artık insanların mobilya tercihlerinde klasik mobilyanın önemli bir yer tuttuğunu söylüyor.

Klasik mobilya tercihleri
Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, toplumda önceden yanlış bir önyargının olduğunu ve böylece klasik ve varaklı mobilyaların sadece Arap toplumları tarafından tercih edildiği yönünde bir yanılgı olduğunu, ama bunun çok büyük bir önyargı olduğunu vurguladı. Son yıllarda özellikle müşteri pörtföylerinde gençlerin sayısının arttığını söyleyen Murat ERAT, Asortie Mobilya’nın Arap dünyasına hitap eden Dubai mağazasında daha az oymalı ve modern mobilyaların satıldığını söylüyor. Murat ERAT, klasik mobilyaları daha çok Avrupa ve Asya ülkelerine sattıklarını, Ortadoğu ülkelerine ise daha avangard ve modern mobilya sattıklarının altını çiziyor.

Türkiye’deki bu yanlış önyargının insanların klasik mobilya talep etmelerini olumsuz etkilediğinin altını çizen Murat ERAT, “ Artık tüketiciler bu önyargıdan kurtuldu. Şuan ürün satışı yaptığımız veya evlerini anahtar teslim dekore ettiğimiz müşterilerimizin büyük bir bölümü 40 yaş altı gençlerden oluşuyor” dedi.

Klasik mobilyanın diğer tarzlara göre daha dayanıklı ve daha değerli olduğunu ve özellikle de el işçiliği ve göz nuru ile yapıldığından gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olacağını söyleyen Murat ERAT, Asortie Mobilya olarak gelecek yılların antikalarını ürettiklerini söyledi.

Mobilya sektörü açısından da klasik mobilyaya ilginin arttığını aslında sektöre giren firma sayısında anlayabiliriz. Önceleri parmakla sayılabilecek kadar olan klasik mobilyacılar şimdilerde birçok mobilya çarşısı içinde rahatlıkla bulunabiliyor.

 

 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Bahçe mobilyası seçiminin püf noktaları

Antre Dekorasyon Önerileri: Evinizin Girişini Nasıl Dekore Etmelisiniz?

En güzel bahçe dekorasyonu önerileri

Yatak Odası Dekorasyon Örnekleri

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR