ESTA dünya sıralamasındaki yükselişini sürdürüyor

ESTA Construction, Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi listesine bu yıl 168'inci sıradan girdi

Uluslararası inşaat dergisi ENR tarafından her yıl yayınlanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesine bu yıl 46 Türk şirketi girme başarısı gösterdi. Bu firmalardan biri olan ESTA Construction, bu yıl listeye 168'inci sıradan girdi ve geçen seneye kıyasla 6 basabak birden yükselmiş oldu. 

Türkiye'nin en büyük 28'inci müteahhitlik şirketi

Son dönemlerde özellikle Rusya'da hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ESTA, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR tarafından yayınlanan 2016 yılının En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesine girdi. Geçen yıl verilerine kıyasla 6 basamak birden yükselen ESTA, 168. sıradaki yeri ile Türkiye'nin en büyük 28'inci şirketi oldu. 

Türk firmalarının alkışlanması gereken başarısı

Global ve bölgesel bazda yaşanan siyasi ve ekonomik dalgalanmalara karşın Türk şirketlerinin sıralamadaki yerinin büyük bir başarısı simgelediğini söyleyen ESTA Construction Yönetim kurulu Başkanı Bahatten Demirbilek, son bir yıl içinde listeye giren firma sayısının 6 adet daha yükseldiğine dikkat çekti. Demirbilek: “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısının 2016 yılında 46’ya yükseldiğini görüyoruz. Türkiye, firma sayısıyla tam 10 yıldır dünyada Çin'den sonra ikinci ülke konumunda yer alıyor. Uluslararası arenada ve bölgemizde yaşanan tüm siyasi-ekonomik sıkıntılara karşın Türk firmalarının bu yükselişini alkışlamamız gerektiğini düşünüyorum”  şeklinde konuştu.

ESTA Construction projeleri

Özellikle son yıllarda Rusya'da hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ESTA'nın kazandığı en önemli ihale, dünya devi Mercedes-Benz'in Rusya'daki fabrikası oldu. Uluslararası markanın Rusya'daki ilk fabrikasının ihalesini kazanan ESTA, 225 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirecek aktör olarak belirlendi. Diğer taraftan ESTA, geçtiğimiz günlerde de Saratov Uluslararası Havalimanı şehrinin ilk ihalesini kazanmıştı. Rusya'nın Saratov şehrindeki havalimanı projesi, ilk etapta 130 milyon dolarlık bir yatırımla hayata inşa edilecek. ESTA yeni havalimanının ihalesini kazanmasını takiben 15 gün gibi kısa bir sürede, 9 Haziran 2017’de projenin temel atma işlemlerini gerçekleştirmişti.  Havalimanı hizmete alındıktan sonra,  yıllık 1 milyon ve saatte 570 yolcu kapasitesiyle kentin ulaşımında önemli bir rol oynayacak. Bu projelere ek olarak ESTA dünyaca ünlü Fransız perakende grubu Immochan’ın Moskova’da gerçekleştireceği Rusya’daki en büyük AVM projesi SEC Aquarelle Pushkino’yu da inşa etme işini almıştı. 120 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen bu projenin temelleri ise  30 Mayıs 2017’de atılmıştı. ESTA, Immochan için Rusya’nın Samara Togliatti bölgesinde inşa ettiği dev alışveriş kompleksi AQUARELLE’yı da 16 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. .


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR