Erkanlı Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Erksan Çevre Teknolojileri, 60 milyon dolarlık çevre yatırımına start verdi. Şirket 4 ayrı tesisi hayata geçiriyor
13 Eylül 2013 / emlakwebtv
Erkanlı Şirketler Grubu’nun bünyesinde yer alan Erksan Çevre Teknolojileri Atık Yönetimi AŞ ve iştirakleri 60 milyon dolarlık çevre yatırımına hayat veriyor. İlki Kocaeli Başiskele’de hayata geçen tesislerle birlikte şirket sırasıyla Tekirdağ, Ege ve Akdeniz/İç Anadolu bölgelerinde yatırım yapacak. Yeni yatırımlarla birlikte çevre sektöründe güvenle anılan adını ve çevreci tavrını net olarak ortaya koyan Erkanlı Grubu, aynı zamanda atık yönetimi konusunda borsaya açılan ilk şirket olmayı hedefliyor.
Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, yeni çevre yatırımlarını anlatmak üzere basınla sohbet toplantısı düzenledi. Erksan Çevre Teknolojileri firmasının 2001 yılında sektörde yer alan ilk firmalardan biri olarak çalışmalarına başladığını anlatan Erkanlı, hayata geçirecekleri yatırımlarla birlikte yeni bir dönemin başladığını vurguladı. Erkanlı atık yönetimi konusunda büyük sanayi kuruluşlarından biri olma yolunda ilerlediklerini açıkladı.
Başiskele Tesisi 2013 sonunda faaliyete geçiyor
Rıza Hüseyin Erkanlı 15 milyon dolarlık yatırım değerine sahip tesislerden ilkinin Kocaeli Başiskele’deki Çamur/susuzlaştırma bertaraf tesisi oluşturduğunu söyledi. Erkanln “Bu tesis 2013 yılı sonunda faaliyete geçecek. Sözkonusu tesis, endüstriyel kuruluşların proses ve arıtma tesislerinden kaynaklanan çeşitli özellikteki tehlikeli ve tehlikesiz arıtma çamurlarını yüksek sıcaklıkta kurutarak çıkan ürünün Çimento sektörüne alternatif yakıt olarak verilmesini sağlayacak” dedi. Erkanlı Türkiye’de buna benzer 5-6 tesis kurulduğunda tüm çimento sanayiinin enerji ihtiyacının en az yüzde 5’inin karşılanabileceğini öngördü. Rıza Hüseyin Erkanlı Avrupa’da çimento sektörünün enerji ihtiyacının yüzde 60’ının atıktan karşılandığına dikkat çekti.
Çimento sektörünün yakıt ihtiyacı karşılanacak
Başiskele’deki tesisin başlangıç kapasitesi ayda 3 bin 600 ton, yılda 43 bin 200 ton olacak. 3 vardiya halinde çalışacak tesise yüzde 70-90 nem oranında giren çamur yaklaşık yüzde 5 nem oranına düşürülecek.
Çamurların geri kazanımı ile çimento fabrikalarının yakıt ihtiyacı karşılanacak ve bu sayede de doğal kaynak kullanımı azalacak, daha az fosil yakıt yakılacak ve daha az karbondioksit atmosfere yayılacak.
Rıza Hüseyin Erkanlı, atığın her türlü alanında faaliyet göstererek entegre atık yönetimi yapmayı amaçladıklarını açıkladı. Bu paralelde sektördeki yatırımlarına diğer atık dallarını da ilave edeceklerini anlatan Erkanlı, elektronik atık işletme tesisi kurmak için araştırmalar yaptıklarını açıkladı.
Kentsel dönüşümün atıkları da değerlendirilecek
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Türkiye’nin şu anda kentsel dönüşüm seferberliğinde olduğunu da hatırlattı. Sadece İstanbul’da 2 milyon binanın yıkılacağını anlatan Erkanlı, buradan çıkacak hurda, metal, plastik ve tehlikeli atık miktarının önemli oranda olacağına dikkat çekti. Erkanlı “Buradan çıkan atıklar değerlendirilmek suretiyle de ekonomiye önemli bir katma değer sağlanacaktır” dedi.
Normal süreçte yıkılan binalardan çıkan hurdayı müteahhitlerin kamyonlarla belli bölgelere göndermesi gerektiğini, bunun da müteahhitler için ayrı bir maliyet oluşturduğunu anlatan Erkanlı, “Oysa müteahhit firmalar bu tür kurumsal firmalarla anlaşırlarsa hem ekonomik bir yükten kurtulur, hem de bu maddeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işaret ettiği yeni uygulamalar çerçevesinde altyapı çalışmalarında hammadde olarak kullanılır” dedi.
Kalkınmakta olan ülkelere ekonomik çözüm
Rıza Hüseyin Erkanlı, çevrenin sürekli gelişen ve yeni projeler gerektiren bir sektör olduğuna dikkati çekerek, “Kalkınmaya çabalayan, ekonomik zorluklarla karşı karşıya bulunan gelişmekte olan ülkelerin tabi kaynaklarından uzun vadede ve maksimum şekilde faydalanabilmeleri için atık israfına son vermeleri, ekonomik değeri olan maddeleri geri dönüşüme ve tekrar kullanma yöntemlerini uygulamaları gerekmektedir” dedi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde