Mevcut binalarda yapılacak birkaç mikro verimlilik yöntemi sayesinde, bir santralin üretebileceğinden çok daha fazla enerjinin tasarruf edilebilir
11 Ekim 2013 / emlakwebtv
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin düzenlediği Binalarda Enerji Verimliliği konulu seminere katılan BES Enerji Danışmanlık kurucu ortağı Serkan Emin, binalarda yapılabilecek birkaç verimlilik uygulamasının yeni enerji santrali yapılmasına göre yüzde 28 daha verimli olduğunu söyledi. Emin “2000 adet binada yapılacak benzer uygulamalar neticesinde 6 milyon yeni ağaç dikilmiş gibi ilave bir fayda yaratacaktır” dedi. 96 milyon dolarlık bir yatırımla kurulacak 50 megavat enerji santrali yerine aynı rakamla yapılacak enerji verimliliği çalışmalarının 213 milyon kilovat saat enerji tasarrufu getireceğini anlatan Emin, “Oysa santralin üreteceği enerji 166 milyon kilovat saat tutarında olacaktır. Yani enerji verimliliğine yapılacak yatırım enerjiye yatırımdan yüzde 28 daha verimli” diye konuştu.
Mevcut binayı verimli kılmanın yolları
Sabancı Center’da düzenlenen seminerde Yeşil Binaların – çevre dostu binaların enerji verimliliği konusundaki önemine rakamlarla dikkat çeken Serkan Emin, söz konusu binalarda enerjiden yüzde 24 ile yüzde 50 arasında, karbondioksit salınımından yüzde 33 ile yüzde 39 arasında, su tüketiminden yüzde 40 oranında, katı atıklardan da yüzde 70 oranında tasarruf edilebileceğini anlattı. Konuyu İstanbul’daki gerçek bina projelerinden örneklerle aktaran Serkan Emin, İstanbul’da soğutma ve havalandırmanın olmadığı D sınıfı bir binada sadece daha verimli lambaların kullanılmasıyla yılda 80 bin kilovat saat enerjinin tasarruf edildiğini belirtti. Aynı binada sıcak su sirkülasyon pompalarının değişimi yoluyla da 20 bin kilovat saat daha enerji tasarruf edileceğini ifade eden Emin, “45 bin dolarlık iki yatırımla bu binada yılda 100 bin kilovatsaat enerji tasarrufu yapılabiliyor” diye konuştu.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yrd. Erdal Çalıkoğlu da Türkiye’nin enerji verimliliğiyle ilgili alacağı önlemlerle enerjide her yıl en az 165 milyon varil petrol eşdeğeri tasarruf edebileceğine dikkat çekti.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde