Elektrik kullanım bedellerinde fiyat artışını öngören Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Diğer taraftan BOTAŞ da doğalgaz fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu
Enerji kullanım değerlerinde fiyat artışı öngören Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlanarak uygulamaya girdi. 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak kararda elektrik kullanım bedellerinde konutta ve sanayide yüzde 9'un üzerinde zam öngörüldü
Resmi Gazete'de yayımlanan verilere göre konutlarda kullanılan elektriğin kilovatsaati yüzde 9.57'lik artışa tabi tutuldu ve 29.578 kuruşa yükseldi. Sanayi elektriğinde ise artış yüzde 9.26 olarak hesaplandı ve toplamda 24 TL 479 kuruş oldu. EPK kararına göre Ticarethanelerde Kullanılan Elektriğin fiyatı ise yüzde 0.55 olarak değişti 30 TL 816 kuruşa çıktı.
Diğer taraftan BOTAŞ da yaptığı açıklama ile doğalgaz fiyatlarının artırıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada kuruluşun konut abonelerine doğal gaz satış fiyatlarında en son zammı 2014 yılında yaptığı hatırlatılarak:"Yaklaşık 44 aydır herhangi bir artış yapılmamış, aksine Ekim 2016 tarihinde yaklaşık yüzde 10 indirim uygulanmıştır." denildi. Açıklamada son iki yılda brent petrol fiyatlarında yüzde 100'ü, döviz kurunda ise yüzde 63'ü bulan artışlarla doğal gaz toptan satış fiyatlarında düzenlemeye gidildiği belirtildi.
Enerji Piyasası Kurumu tarafından hazırlanan ve 18 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan güneş enerji sistemi ile bireysel üretimi destekleyen uygulamaya ÇATIDER'den destek açıklaması geldi. Yapılan düzenleme ile çatılara güneş enerji sistemlerinin kurulumunun kolaylaştığını söyleyen Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, "Türkiye bu düzenleme ile güneş ülkesi olmanın avantajını çok daha etkin şekilde kullanabilir, enerji ihtiyacımızı ekonomik ve çevreci bir alternatifle karşılayabiliriz" dedi.
Baştanoğlu, enerji kaynaklarının tüm dünyada hızla tükendiğini ve günümüzde yenilenebilir enerjinin hayati bir önem taşımaya başladığını vurgulayarak, Türkiye'nin enerji darboğazını da yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini söyledi. Enerjinin yakın gelecekte çatılardan sağlanacağını ve çevreye duyarlı bir enerji alternatifine yüksek ekonomik fayda ile ulaşılacağını da belirten Baştanoğlu:
"Güneş enerjisi her ne kadar ikincil kaynak olarak gösterilse de, birçok ülkede giderek yükselen bir potansiyele ve pazar payına sahip bulunuyor. Almanya’nın hedefi 2020 yılında bütün enerjisinin yüzde 20’sini güneş enerjisi ve yenilebilir enerji kaynaklarından sağlamak ve bu konuda ciddi bir yol kat etti." dedi.
Endüstriyel yapıların çatılarında kurulan güneş enerjili çatı sistemleriyle de tesislerin enerji ihtiyaçlarının oldukça ekonomik bir şekilde karşılanmakt olduğunu bunun için de ayrıca trafo ve enerji hattı gibi yatırım maliyetlerine de gerek kalmadığını söyleyen ÇATIDER Başkanı: "Hem tesis, hem de ülke ekonomisi için çok büyük tasarruf sağlıyor. " ifadelerini kullandı.
Baştanoğlu açıklamasında, Türkiye'nin son dönemde bu doğrultudaki kararlılığının memnuniyet verici olduğunu ve önüne çok önemli hedefler koyduğunu da vurgulayarak: "Türkiye olarak son dönemde bu konuda çok önemli hedefler konuldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 10 yılda 10 bin megawatt güneş enerjisi hedeflendiğini açıkladı. Bu hedef, Türkiye için çok önemli ve bunu destekliyoruz." şeklinde konuştu. Vatandaşların bu yatırımlara yönelmeden önce konusundan uzman firmaları tercih etmeleri gerektiği uyarısında da bulunan Baştanoğlu, mevcut çatıların yapılış şekli, yönü, strüktürleri sebebiyle de iyi etüt edilerek üzerlerine enerfi üretimi için uygun sistemler oluşturulabileceğini söyledi. ÇATIDER Başkanı:
"Mevcutların üzerlerine eklenecek sistemler için çatı strüktürleri ve kaplamaları konusunda uzman firmalar tercih edilmelidir. Bu değerlendirmeden sonra maliyeti uygun ve sonradan hasar almayacak çatılar elde edilebilir. Yeni çatılarda bu sistemler proje safhasında değerlendirilmelidir. Bu şekilde çok daha verimli ve problemsiz çatılar oluşabilir. Uygulama sırasında çatının yalıtım özelliğini bozmamaya, çatıya fazla yük bindirmeyen hafif komponentler seçmeye ve rüzgar yüküne karşı gerekli önlemleri almaya dikkat edilmelidir" şeklinde konuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde