Emlak sektörünün dev etkinliği başladı

Türkiye gayrimenkul sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi bugün başladı

Türkiye konut sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen CNR Emlak Fuarı ve eş zamanlı olarak gerçekleştirilen CNR Emlak Zirvesi kapılarını bugün açtı. İstanbul Fuarcılık tarafından CNR Expo Yeşilköy'de düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da destek veriyor. Sektörün önde gelen firma ve kuruluşlarının katılım gösterdiği Emlak Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen CNR İstanbul Emlak Zirvesi'nde de sürdürülebilir şehirler, yabancı yatırımcılar açısından alternatif finansman modelleri ve daha yeşil kentler sorunu masaya yatırılıyor. Zirveye 30'un üzerinde konuşmacıyı takip etmek üzere 25 farklı ülkeden 500'ü yabancı toplam 1.200 katılımcı bekleniyor. 

25 ülkeden yatırımcılar CNR Emlak Zirvesi'nde

Bu yıl ikinci kez düzenlenen CNR Emlak Zirvesi ise sektör problemlerinin ele alındığı farklı toplantılara tanıklık edecek. Rusya, İran, BAE; Suuti ARabistan ve KAtar olmak üzere 25'in üzerinde ülkeden yatırımcıların ağırlanacağı furanı hedef pazarları arasında ise Kuzey Afrika, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas bulunuyor. 

Hükümetin gayrimenkul sektörüne desteği sürecek

CNR Emlak Zirvesi'nin açılışı vesilesiyle söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, gayrimenkul sektörünün sorunlarının tartışıldığı Zirve'de reel sektörün öneri ve beklentilerini öğrenmeye çalışacaklarını söyledi. 2000'li yıllarda gayrimenkul sektörü ile ilgili oldukça az sayıda fuar ve zirvenin düzenlendiğini ancak son zamanlarda bu etkinliklerin sayısının giderek yükseldiğini belirten Ceylan: "Son 15 yılda önemli gelişmeler yaşanan gayrimenkul sektöründe Dünya’da örnek teşkil edecek gayrimenkul projelerimiz bulunuyor bu da hükümetimizin inşaat sektörüne verdiği önemi gösteriyor." ifadelerini kullandı. Ceylan, inşaat sektörünün 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde milli gelir payının yüzde 8.6 seviyesinde olduğunu, sektörün başarısı ve bu alana yönelik yatırımların artış sebebinin de Türkiye'de milli gelirin artışı olduğunu vurgulayarak: "Hükümet ve Bakanlık olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veriyoruz. Son olarak da özelikle yabancı yatırımcıların ülkemizde mülk edinmesini kolaylaştırdık. Körfez bölgesindeki yatırımcıların ülkemize yaptığı yatırımları hız kazandı" ifadelerini kullandı. 

 

 

İnşaat sektörü büyümesini sürdürüyor

Konut sektörünün dünya ile rekabette ulaştığı başarıya değinen Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de, Türkiye'nin uluslararası alanda en başarılı olduğu alanın emlak ve gayrimenkul sektörü olduğunu söyledi. Özçelik, inşaat sektörünün alt iş kolları ile birlikte 300 sektöre hizmet verdiğini ve 2017 yılının ilk yarısındaki yüzde 6.4 oranındaki büyümesiyle dikkat çektiğini belirterek: "Eylül ayı sonu itibariyle Türkiye’de toplam 1.030.448 konut satıldı. Geçmiş yıllara oranla bu rakam rekor kıracak gibi görünüyor. Son 10 yılda Türkiye malzeme ve mimari açısından son derece önemli yapılar ortaya çıkarmaya başladı" dedi. Trkiye'de konut sahipliği oranının yüzde 61, kiracı sayısının ise 3.7 milyon olduğuna dile getiren Özçelik: ". Bu Türkiye yatırım cazibesini koruyor.  Devletimiz yatırımcılara büyük kolaylıklar sunuyor. Türkiye’de yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır ve kazanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 

Kentlerin geleceği sorunu masada

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başta İstanbul olmak üzere kentlerin betonlaşma eğilimine yönelik eleştirilerini hatırlatarak: "Cumhurbaşkanımızın bu mesajları bir anlamda CNR Emlak Fuarı’nın ana temalarından biriyle örtüşüyor. Zirve’mizin keynote konuşmacısı olan Yeşilin Babası lakaplı Jerry Yudelson, “Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği’’ başlıklı konuşmasında yeşil binaların insan hayatındaki önemi ve yeşil binaların geleceğinin yanı sıra yatırımcılara yeşilden nasıl para kazanacaklarını hakkında bilgi verdi." şeklinde konuştu. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR