Emlak Konut Florya ihalesi 5 Nisan'da

Galatasaray ile Emlak Konut GYO arasında imzalanan protokol kapsamında satışa sunulan Florya arsasını da içine alan ihalede ilk teklifler 5 Nisan'da alınacak

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Galatasaray arasında geçtiğimiz sene imzalanan protokol kapsamında, kulübün Riva arazisi ile birlikte satışına karar verilen Florya arsasının satış takvimi netleşti. Arsa için ilk teklifler 5 Nisan 2018 tarihinde saat 14.30'da alınacak. İhaleye konu alanın kapsamı içinde Galatasaray'ın 20 bin metrekarelik Florya arsasının yanı sıra Emlak Konut GYO tarafından TOKİ'den satın alınan komşu parsel de dahil olacak. Böylece ihaleye esas arsa toplam alanı da 63 bin 230 metrekareye çıkmış olacak. 

Galatasaray'ın Florya arsası da satılıyor

Galatasaray'ın Riva'dan sonra Florya arazisi de satışı sunuluyor. Emlak Konut GYO ile Başkan Dursun Özbek döneminde imzalanan protokol ile satış listesine koyulan Florya'nın yeni sahibi 5 Nisan 2018 tarihinde başlayacak ihale süreci ile belli olacak. Konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapan Emlak Konut GYO, şirket projelerinden İstanbul Bakırköy Karşılığı Gelir Paylaşım İhalesinin 1. oturumunun 05.04.2018 tarihinde saat 14.30'da yapılacağını duyurdu. İhalenin kazananı ise ikinci oturum sonrasında belli olacak. Yine ihale şartnamesine göre toplam inşaat alanının yüzde 5'lik kısmında da ticari alan izni sunulacak. 

Florya arsası ihalesi

Emlak Konut'un KAP açıklamasında yer alan ihale dosyasına göre, toplam büyüklüğü 63 bin 230 metrekare olan ihaleye esas arsa büyüklüğünün 42 bin 383 metrekaresi konut alanları için ayrılacak. Dini tesis alanı için 1.533 metrekare, ilköğretim alanı için 5 bin 1 metrekare ve park alanları için de 14 bin 313 metrekarelik alan ayrılmış durumda. Emsale esas inşaat alanının 55 bin 98 metrekare, emsalin 1.30 olarak saptandığı bilgi tablosunda konut ve ilkgöretim alanlarının da Zemin + 2 kat şeklinde oluşturulacağı görülüyor. 

Galatasaray'ın 1.5 milyar gelir hedefi

Galatasaray'ın eski başkanı Dursun Özbek döneminde Emlak Konut GYO ile imzalanan protokol kapsamında satış listesine koyulan Riva ve Florya arsalarının satışından kulüp 1.5 milyar TL'lik bir gelir hedefliyor. UEFA tarafından finansal fairplay baskısı ve genel kurul üyelerinin satış eleştirileriyle gündeme gelen iki araziden ilki Riva ile ilgili olarak geçtiğimiz sene bir ihale düzenlenmiş ihaleyi en iyi teklif sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. kazanmıştı. Emlak Konut ile imzalanan protokol gereği arsa bedelinin yüzde 80'lik kısmı Galatasaray'ın, yüzde20'lik kısmı ise Emlak Konut'un olacak şekilde gelirpaylaşımı yapılmıştı. Bu projeden emlak Konut'a taahhüt edilen 952 milyon TL'den de Galatasaray'a düşen pay 761 milyon 600 bin TL seviyesinde oldu. 

Kazanan 2'inci oturumda belli olacak

Emlak Konut GYO A.Ş. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale ve Sözleşme Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen Florya İhalesi,  "Açık İhale Usulü" ile ön yeterlilik kriterinin denetleneceği 1'inci oturum ve Pazarlık-Açık Artırmanın kapalı zarf teklif alma usulü ile gerçekleştirileceği 2'ici oturum kısımlarından oluşacak. İhaleye yabancı gerçek ve tüzel kişi isteklileri ya da konsorsiyumlar ise katılım sağlayamayacak. 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR