Dünya Ekonomik Forumu'nda 'duyarlı ve sorumlu' liderlik konuşulacak

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 47. Dünya Ekonomik Forumu bu yıl 17-20 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek

Dünya Ekonomik Forumu, her yıl küresel, bölgesel ve endüstri gündemlerini şekillendirmek ve ortak faaliyetlerde bulunmak için dünya liderlerini bir araya getiriyor. Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nda; uluslararası işlerde aktif olarak yer alan 1.000 şirketin başkanları,  başkan vekilleri, bölgesel iş konseyleri, girişimciler, G20 ülkeleri ve diğer ilgili ülkelerdeki siyasi liderler, yüksek düzeydeki uluslararası kuruluşların başkanları, küresel geleceğin kurul üyeleri, üniversite liderleri ve sivil toplum ve medya temsilcileri gibi katılımcılar yer alıyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nda 'Duyarlı ve Sorumlu Liderlik konuşulacak
Dünya Ekonomik Forumu
’nun bu yılkı konusu, yönetim bilimlerinin terminolojilerinden farklı bir liderlik: Duyarlı ve Sorumlu Liderlik. Dünyada tüm denge ve değerlerin sorgulandığı, yaygın belirsizliğin globalizasyonu bile geriletmeye başladığı şu dönemde liderlere çok iş düşüyor. Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab; karamsarlık, negatiflik ve sinizm dolu bir dünyada insanları yoksulluktan çıkarıp daha sağlıklı ve anlamlı bir hayat sürmelerini sağlamanın yolunu, liderlerin açması gerektiğini düşünüyor.

Sosyal girişim ve sonrası
Daha yeşil, daha kapsayıcı ve barış dolu bir dünyanın, liderlerin seçimlerine bağlı olduğunu vurgulayan bu gündemle; her seçimin, kendisine değil dünyaya sağlayacağı faydayı ve ortak yazgımızı gözönünde tutarak yapılması gerektiğinin altı çiziliyor. Bu noktada ise gözler “duyarlı ve sorumlu liderlik” olgusunu doğrudan bünyesinde bulunduran, Türkiye’de henüz yaygın olmayan ancak özellikle Batılı ülkelerde oldukça yaygın bir yapılanma biçimi olan “sosyal girişim”e çevriliyor.

Sosyal girişimler, toplumun önde gelen sorunlarına yenilikçi çözümler getirmeyi hedefliyor. Ticari girişimlerle benzer şekilde işleyen sosyal girişimlerin farkı, kendilerini sözkonusu sosyal sorunun çözümüne adamaları. Sosyal girişimler, bir diğer ifadeyle sosyal şirketler, bir çatı altında iki farklı hedefe ulaşmayı amaçlar: Toplumsal fayda sağlamak ve kâr elde etmek. Tüm şirketler gibi varlıklarını devam ettirmek için kâr etmek zorunda olan ve bunu hedefleyen sosyal şirketlerde kâr, geleneksel şirketlerden farklı olarak ortaklar arasında paylaşılmaz, topluma fayda üretmek için kullanılır.

Sosyal girişimciliğin Türkiye’deki en önemli temsilcisi ise, 2006’da kadınların spor ve yaşam merkezi b-fit’i kuran Bedriye Hülya. Dünyada örnek gösterilen sosyal girişimci Bedriye Hülya’nın kurduğu, kadınların spor ve yaşam merkezi b-fit; sosyal franchise sistemiyle bugüne kadar 250’den fazla kadına girişimci olma imkanı sağlayarak 500'den fazla kadına istihdam yarattı.


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR