Dükkan Kira Sözleşmesi mal sahibi ile kiralayan kişinin haklarını korumaya yönelik bir sözleşme örneğidir
Dükkan Kira Sözleşmesi hem kiracının hem de mal sahibinin haklarını koruma amaçlı yapılan bir sözleşmedir. Dükkan Kira Sözleşmesi de tıpkı kira sözleşmesi gibidir. Aralarında ufak tefek farklar vardır.
Dükkan Kira Sözleşmesinde öncelikle dairesi, mahallesi, açık adresi (Cadde, sokak, dış ve iç kapı numarası) İl ve ilçe bilgileri ile beraber kiralanan şeyin cinsi de yer almalıdır. Dükkan Kira Sözleşmesinde bunların dışında ofis ya da işyeri olarak kullanılacak sebebi de açıkça yazılmalıdır. Dükkan Kira Sözleşmesi kapsamında kiraya verenin adı ve soyadı, kiraya verenin TC Numarası, kiraya verenin ikametgahının da olması gerekmektedir. Ayrıca Dükkan Kira Sözleşmesinde kiralayanın da aynı şekilde bilgileri bulunmalıdır.
Dükkan Kira Sözleşmesinde imzalar atıldıktan sonra kira akdinin başlangıç tarihi ile kira akdinin bitiş tarihi de mutlaka yazılmalıdır. Bir yıllık kira karşılığı net olarak hem yazıyla hem de rakamla belirtilmelidir. Dükkan Kira Sözleşmesinde aylık kira karşılığını da yine aynı şekilde belirtilme zorunluluğu vardır. Dükkan Kira Sözleşmesi içerisinde kiranın nasıl ödeneceği, en küçük ayrıntısına kadar bulunmalıdır. Depozito alındıysa depozito bedeli, ilk kira bedeli de belirtilmelidir.
Emlakçı komisyonu ne kadar? detaylar için 'Emlakçı Komisyonu' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kiralanan yerin içerisinde yer alan demirbaşlar, bu demirbaşların ne durumda olduğu Dükkan Kira Sözleşmesinde yer alması gerekiyor. Kısacası dükkan nasıl teslim alındıysa her şeyin en ince detayına kadar Dükkan Kira Sözleşmesinde belirtilmesi lazımdır.
Kiracıların hakları için 'Kiracı Hakları Nelerdir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kiracı, kiralananı özenle kullanmak zorundadır.
Kiracı, kiralananda ve çevrede oturanlara iyi niyet kuralları içinde davranmaya zorunludur.
Kiracı, kiralananı kısmen veya tamamen üçüncü kişilere kiralayamaz, alt kiraya veremez; devir ve temlik edemez.
Kiracı, kiraya verenin-mülk sahibinin yazılı izni olmadıkça, kiralananda değişiklik yapamaz; aksi halde, doğacak zararı karşılamak zorundadır.
Üçüncü kişilerin kiralanan üzerinde hak iddia etmeleri halinde, kiracı, durumu derhal kiraya verene-mülk sahibine haber vermek zorundadır.
Kiracı, kiralananda yapılması gereken onarımları, derhal kiraya verene-mülk sahibine bildirmek zorundadır; aksi halde doğacak zarardan sorumludur.
Kiracı, kat malikleri kurulunca kendisine tebliğ edilen hususları, kiraya verene-mülk sahibine haber vermek zorundadır.
Kiracı, kat malikleri kurulu kararı uyarınca, yapılması gereken işlere izin vermek zorundadır.
Kiracı, kiralanandaki onarımlara katlanmak ve kiralanandaki olağan kullanımdan dolayı yapılması gereken onarımları yapmak/yaptırmak ve giderlerini karşılamak zorundadır.
Kiralananın mülkiyet hakkından doğan vergileri kiraya verene-mülk sahibine, kullanımdan doğan vergi, resim ve harçları kiracıya aittir.
Kiracı, kira sözleşmesinin sonunda, kiralananı aldığı şekilde, kiraya verene-mülk sahibine teslim etmek zorundadır. Keza kiralananla birlikte teslim edilen demirbaşlar da alındığı şekilde, kiralanana teslim edilmediği takdirde, oluşan hasarların bedelinin kiraya verene-mülk sahibine ödenmesi veya eski hale getirilmesi zorunludur.
Kiralananın iyi ve kullanılmaya elverişli halde teslim edildiği asıldır. Aksi durum kiracı tarafından ispatlanmak zorundadır. Kiralananın normal kullanımından dolayı ortaya çıkacak yıpranma ve eksikliklerden dolayı kiracı sorumlu değildir.
Kiracı, kira sözleşmesinin sona ermesi veya satılığa çıkartılması halinde, kiralananın gezilmesine ve incelenmesine izin vermek zorundadır.
Kiralananın boşaltılması/tahliyesi gerektiği hallerde, kiralananın boşaltılmaması durumunda ortaya çıkacak zararlardan dolayı kiracı sorumlu olacaktır.
Kiracı, kendisi veya birlikte oturanların sağlığı için ciddi tehlike oluşturmayan kusurlardan dolayı, kiralananı teslim almaktan kaçınamaz, sözleşmeyi bozamaz ve kiradan indirim talebinde bulunamaz.
Kiracı, kiralanana yaptığı faydalı ve lüks şeylerin bedelini kiraya verenden-mülk sahibinden isteyemez ve sözleşme bitiminde bunları kiraya verene-mülk sahibine teslim etmek zorundadır.
Kiracı, kiraya verenin-mülk sahibinin yazılı olurunu almak ve giderleri kendisine ait olmak üzere, genel anten, uydu anteni, kablo televizyon gibi donanımları yaptırabilir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde