Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm sürecinde belediyelerle işbirliği içinde hareket edecek
16 Mayıs 2012
TBMM’de görüşülmesine devam edilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun Tasarısı” ile birlikte belediyelere her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali destek sağlanacak. Yasayla birlikte mahalli idareler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde dönüşümde söz sahibi olacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, olası bir depremde çok büyük can ve mal kaybına sebep olacağı kesin olan riskli alanların ve yeni rezerv alanların belirlenmesinde Mahalli İdarelerin görüşleri alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde belirlenecek. Mahalli idareler dönüşümün yapılacak alanların belirlenmesinde bakanlığa görüşlerini bildirecek.
Riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan kamu idareleri mülkiyetinde olanlar veya tahsisli olanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belediyelere devredilebilecek.
Meclis’te görüşülmekte olan kanun tasarısı ile birlikte; yeni kentsel dönüşümün oluşumu aşamasında anlaşma sağlanamayan maliklerin payları, Bakanlıkça rayiç bedelleri üzerinden satın alınarak tapuda Hazine adına re’sen tescil edilecek ve bu durumda, paydaşların kararı ile yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendirilmek üzere Mahalli İdareye devredilebilecek.
Ayrıca dönüştürmeye tâbi tutulan taşınmazların, üzerindeki köhnemiş yapılar da dâhil olmak üzere, muhdesâtı ile birlikte değer tespiti işlemleri ve dönüşüm ile ortaya çıkacak taşınmazların değerlemeleri, mahalli İdarelerce yapılabilecek.
Belediyelere teknik ve mali destek verilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Şehircilik anlamında yeni kentsel tasarımların oluşturulmasında gerekli cins değişikliği, tevhit ve ifraz işlemlerini Mahalli İdarelerimiz re’sen yapabilecek veya yaptırabilecek” dedi.Bakan Erdoğan Bayraktar “Bakanlığımız koordinasyonunda Belediyelerimizle işbirliği yapılarak ve idari yetkiler verilerek tüm iş ve işlemlerin yürütüleceğini belirterek, Belediyelere her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali destek sağlanacaktır” dedi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde