Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, devreye giren TUSAGA aktif sistemiyle saniye saniye tektonik hareketlerin izleneceğini, verilerin deprem çalışmalarında kullanılacağını açıkladı
21 Haziran 2013 / Bülent Yoldaş / Posta Gazetesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı erdoErdoğan Bayraktar, birkaç saniye içinde uydudan istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisine ulaşılabilmesini sağlayan TUSAGA Aktif sistemiyle bir yandan yıllık 80 milyon liranın üzerinde tasarruf elde edileceğini, bir yandan da tektonik hareketlerin saniye saniye izlenerek deprem çalışmalarında kullanılacağını söyledi. Bakan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ATO Congresium'da düzenlenen "Ulusal Sabit GPS (GNSS) İstasyonları Ağı-TUSAGA Aktif Açılış ve Kullanıcılar Sempozyumu"na katıldı.
Birkaç saniye içinde 3-4 santimetre duyarlılığında koordinat verilerinin elde edilmesini ve bütün coğrafi verilerin dayanağı olan haritayla kadastro işlerinde yüzde 30 kaynak tasarrufu sağlayan TUSAGA Aktif Projesi'ni tamamladıklarını dile getiren Bakan Bayraktar, 4 bin 200'ün üzerinde kullanıcısı olan sistem sayesinde, yıllık 80 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlayacaklarını kaydetti.
Bu coğrafi bilgi paylaşımı ve sunumunun sadece Türkiye'deki kurumlarla sınırlı kalmayacağını, ülkeler arasında ağ oluşturularak veri sunumu ve paylaşımının da yapılabileceğini anlatan Bakan Bayraktar, bu kapsamda Hükümetin pek çok ülkeyle ikili anlaşmalar imzaladığını, bu ülkelerin de yaptıkları çalışmalarda Türkiye'yi örnek aldığını vurguladı.
Deprem çalışmalarında kullanılacak
Bakan Bayraktar, sistemle şu imkanların sağlanacağını söyledi, "Türkiye'de Uluslararası Konumlama Ağları ile uyumlu, çok hızlı ve yüksek doğrulukta konum belirlenebilecek ve bu bilgiler çevre, bayındırlık, enerji, ulaşım gibi kalkınmaya yönelik çalışmalarda kullanılacaktır. Türkiye ve çevresine ait mevcut, tektonik hareketler sürekli izlenerek deprem çalışmalarına katkı sağlanacaktır.”
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde