Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili en çok merak edilen soruların başında; “Deprem Risk Raporu nereden alınır” ve “Rapor için gerekli belgeler nelerdir” geliyor. Binalarının risk analizlerini yaptıracaklar için bu soruları yanıtladık.
Kentsel dönüşüm projesi Türkiye genelinde son sürat devam ederken, binalarının risk analizini yaptırmak isteyen birçok kişi bulunuyor. Bu kişilerin sorduğu soruların başında ise; “Deprem Risk Raporu nereden alınır” ve “Rapor için gerekli belgeler nelerdir” geliyor.
Öncelikle deprem risk raporunun nereden alınacağını açıklayalım. Binanın deprem riski taşıyıp taşımadığını belirleyen bu rapor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış kuruluşlar tarafından hazırlanıyor. Raporu almak için söz konusu bu kuruluşlardan birine müracaat etmek ve birtakım belgeleri hazırlamak yeterli oluyor. Tabii burada bilmeniz gereken bir nokta daha var. Deprem risk raporu almak için müracaat edilecek kuruluşa bina sahiplerinin tümünün başvurması gerekli değil. 1 binadan 1 kişinin başvuru yapması yeterli.
Gelelim kentsel dönüşüm raporu için hazırlamanız gereken belgelere;
İlgili Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak binanıza ait statik ve/veya mimari proje temin edilir;
*İlgili Belediye’de binanıza ait proje bulunamadığı takdirde binanızın taşıyıcı sistem rölöve projesi kuruluş tarafından hazırlanır,
*Varsa binanız için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar,
*Bakanlık Lisanslı Kuruluşau Başvuru Dilekçesi,
*Tapu Fotokopisi (Daire Tapusu, Kat mülkiyetiniz (İskanınız) yok ise Daireye ait Hisseli Arsa tapusu),
*Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (TC Kimlik No),
*Tapudan Kat Maliklerini ve Arsa oranlarını belirten Bağımsız Bölüm Listesini gösterir belge.
Bu belgeler ile örnek dilekçeyi doldurarak Bakanlık Yetkili Kuruluşa başvuruda bulunarak, çalışmaları hemen başlatabiliyorsunuz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde