‘DEMİR’İN RÜZGARI 2015’TE HIZLI ESECEK

Demir Romance ve Demir La Vida projelerinin satışlarına son sürat devam eden Demir İnşaat, 2015’te adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Şirket, 2015’te İstanbul ve İzmir’de yeni projeler hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor

İnşaat sektörünün güçlü oyuncusu Demir İnşaat, Demir La Vida ve Demir Romance projelerinin satışlarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu projelerden Beylikdüzü'nde bulunan Demir Romance'ı Ağustos ayında teslim etmeyi planlayan firma, Demir La Vida projesinin ise yüzde 60'ını yabancı yatırımcıya sattı. Demir İnşaat ayrıca, 2015 yılında başta İzmir olmak üzere farklı projelerle müşterilerinin karşısına çıkacak.

600 milyonluk yatırım hedefi
2015 yılında 600 milyon TL'lik yatırım hedeflediklerini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yeni projeleri ile ilgili bilgi verdi. 2015'te İzmir'de iki proje hayata geçireceklerinin müjdesini veren Hamit Demir, "Şehirdeki projelerimizden biri toplam 450 daireden meydana gelecek. Şu an başlama aşamasındayız" dedi. Projenin inşaat maliyetinin 80 milyon TL olacağını söyleyen Hamit Demir, "Projemizden 120 milyon TL'likte gelir bekliyoruz" diye konuştu. Hamit Demir, İzmir'deki 2'nci projelerinin ise 350 daireden oluşacağını ifade etti. Hamit Demir ayrıca, İzmir'in ardından Aydın ve Çeşme'de de proje üreteceklerini ve hali hazırda görüşmelerinin devam ettiğinin haberini verdi.

Kentsel dönüşümde 'Demir' imzası
2015 yılında İstanbul'da 2 yeni projeye imza atacaklarını anlatan Demir İnşaat'ın patronu, bu projelerden birinin Sultangazi'daki kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. 1250 konuttan oluşacak projenin 250 milyon TL'lik maliyetle hayata geçirileceğini açıklayan Demir, "Sultangazi'daki bu dönüşüm projemizden 300-350 milyon TL'likte bir gelir bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

'Yabancıya satış yapan inşaatçılar desteklenmeli'
Hamit Demir, yabancı yatırımcıların rotasının Türkiye'ye döndüğüne işaret etti. Hamit Demir, "2012 senesinde mütekabiliyet yasası çıktığında yüzde 5 olan yabancı satışlarının bir sonraki yıl yüzde 10, 2014 yılında ise Demir Romance projesinde yüzde 15, Demir La Vida projesinde yüzde 60 seviyesine yükseldi. Sadece üç yıl içerisinde yabancı oturum oranımız yüzde 300'den fazla arttı. Önümüzdeki yıllarda da bu artışın ortalama yüzde 25 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Hamit Demir, "Mütekabiliyet yasası kapsamında sektörümüzde yabancı yatırımcılara satış gerçekleştiren birçok inşaat firması bulunuyor. Ülkemizde ihracatçı firmalara sağlanan bir dizi avantajın, yabancılara konut satışı yapan firmalara da sağlanması gerektiğine inanıyoruz" diyerek yabancıya satış yapan inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. İnşaat sektörü olarak yabancılara yapılan her satışın aslında ürünün yurtiçinde kaldığı bir ihracat olduğuna dikkat çeken Hamit Demir sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz inşaatçılar, bu anlamda ülkemize çok ciddi oranlarda döviz girdisi sağlıyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine giden yolda biz de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Başta Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Japonya'dan Uzakdoğu'ya kadar dünyanın birçok ülkesinden yatırımcı alıyoruz. 'Türkiye'de üretilen bu kadar proje kimlere satılacak?' sorusunun yanıtı da bu yatırımcılarda saklı."

'BAŞROLDE İNŞAAT VAR'
İnşaat sektörünün gelişimini de değerlendiren Hamit Demir, 2015 yılının ilk ayında tüm sektörler arasında inşaat sektörünün her zamanki gibi yine başrolde olduğunu, önümüzdeki günlerde de inşaat sektörünün konuşulacağını belirtti. Hamit Demir, "Şehirleşme çalışmalarının hız kazandığı, 6,5 milyon çürük yapı stoğunun bulunduğu Türkiye'de inşaat sektörü önümüzdeki 20 yılda da gündemin birinci maddesi olmayı sürdürecek. Bildiğiniz gibi 2014 yılı rekor konut satış adetiyle kapandı. 1 milyon 165 bin 381 adetlik konut satışı hepimizi gururlandırdı. Üstelik ülkemiz, 2014 yılında iki büyük seçim geçirdi. Eskiden olsa yaprak gibi sallanırdık ama öyle olmadı. Ülkemiz ve sektörümüz büyümesini sürdürdü" dedi.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

CNR Emlak Fuarı 11-14 Eylül’de düzenlenecek

Suudi Prens Emlak Fuarı’na geliyor

Tema İstanbul yeniden Emlak 2014’te

Terra Ataşehir’de dönüşüm avantajı

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR