DASK, deprem ve deprem sonucunda meydana gelen hasarların güvence altına alınması için yaptırılan zorunlu deprem sigortasıdır. Peki, DASK teminat kapsamı nedir? İşte yanıtı...
Deprem sonucundan meydana gelen maddi zararın güvence altına alınarak, karşılanması için zorunlu deprem sigortası yaptırmak gerekiyor. DASK olarak bilinen deprem sigortası, sadece deprem sonrası meydana gelen maddi hasarları kapsıyor. DASK, deprem sonrasında meydana gelen yangın, ifilak ve yer kaymasının neden olduğu maddi zararları, poliçede belirlenmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. İşte DASK teminat kapsamı...
DASK teminat kapsamı nedir?
DASK'ın bütün binalar için yapılması zorunludur. Yaptırılması devlet tarafından şart koşulmuş bir sigorta türüdür. Sahip olduğunuz konutta zorunlu deprem sigortası yok ise ne kiraya verebilir ne de satabilirsiniz. Aynı şekilde deprem sigortası olmayan bir evi satın alamıyor ya da kiralayamıyorsunuz. DASK olmadığı durumlar tapu işlemleri gerçekleşmiyor. DASK olmadan doğalgaz, su ve elektrik açılması işlemleri tamamlanamıyor. DASK, ev sahipleri tarafından yaptırılıyor. DASK için ödenecek yıllık sigorta bedeli ise konutun yer aldığı bölgenin deprem riskine ve evin bulunduğu binanın özelliklerine göre belirleniyor. DASK teminat kapsamında olan yerler ise aşağıda yer alıyor.
Zorunlu deprem sigortası yaptırmış olduğunuz bina tamamen ya da kısmi zarar görmüş olsa bile teminat altında olmuş oluyor. DASK teminat kapsamı içerisinde olan yerler ise şöyle; bacalar, temeller, çatılar, ana duvarlar, koridorlar, ortak duvarlar, istinat duvarları, bahçe duvarları, sahanlıklar, tavan ve tabanlar, merdivenler, asansörler ve binanın benzer tamamlayıcı bölümleri. Dask ile, depremden doğan zararlar giderilmiş ve vatandaşın mağduriyeti en aza indirilmiş oluyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde