Ankara'da düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Binası'nın yerine inşa edilecek projenin 2019 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.
Ankara'da düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir gündemdeki yerini kaybeden İstanbul Atatürk Kültür Merkezi binasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni projenin 2019 yılına kadar tamamlanacağını ve büyük olasılıkla seçimlerden önce hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.
Bugün gerçekleştirilen şurada Türkiye turizm politikaları üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılacağını ve oraya daha büyük, daha modern ölçülere uygun bir bina inşa edileceğini vurguladı. Erdoğan, projenin lansmanının Pazartesi günü yapılacağı bilgisini de vererek: " İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'ni yıkıyoruz. Oraya daha büyük, farklı ve modern bir mimari ile hazırlanan yeni bir Opera Binası inşa edeceğiz. Bu projenin lansmanını Pazartesi günü yapacağım. Bu lansman sonrasında çalışmalara başlanacak. 2019'un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız. Proje çok çok güzel ve muhtevası itibarıyla bugünkü bina ile kıyaslanamayacak derecede zengin. Çok sayıda ihtiyaca yanıt verecek çok amaçlı bir yapı olacak. İstanbul'daki turizm faaliyetlerinde, Türkiye'nin bu anlamdaki gücünü ortaya koyabilecek bir zemin hazırlıyoruz. 2019 sonuna kadar da inşallah onu bitireceğiz. İstanbul'a ve Türkiye'yi şimdiden hayırlı olsun diyoruz. " dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. Turizm Şurası kapsamında yaptığı konuşmanın bazı satır başları şöyle:
- Turizmin dünya ekonomisi içindeki payı: "Bugün Dünya ekonomisine yaklaşık 7.5 trilyon dolar katkı sağlayan ve 300 milyona yakın istihdamı ifade eden bir sektörü konuşuyoruz. Tüm dünya Gayri Safi Milli Hasılası ve toplam istihdamın yüzde 10'una denk gelen bir büyüklüğe sahip. Önümüzdeki 10 yıl boyunca turizm sektörünün dünya ekonomisinin üzerinde büyüme performansını sürdüreceği zannediliyor.
- Türkiye turizmdeki zorlu süreci geride bıraktı: "Türkiye bu süreci yakından takip ediyor. Turizmin çok hassas olduğunu unutmuyoruz. Küresel, bölgesel ve yerel etkiler turizmi yakından etkilemektedir. Biz bunun etkilerin çok yakından yaşadık. Suriye ve Irak merkezli hareketler, darbe girişimi ve terör eylemleri turizme darbe vurdu. 40 milyona yaklaşan turist sayımız 20 milyona geriledi. Bu yıl şimdiden 26 milyonu yakaladık. Demek ki olumlu istikamette yürüyoruz ve sektörün kötü dönemini geride bıraktığımız gösteriyor. Bu Türkiye'nin yaralarını tedavi edebilen güçlü bir ülke olduğuna işaret ediyor..."
- Düşük fiyat politikasına eleştiri: "Ancak turizm gelirlerinde istediğimiz düzeyde değiliz. Yani gelen turiste paralel bir gelir elde edemiyoruz. Bunun nedenlerini araştırmalıyız. Bunda düşük fiyat politikasının da etkisi var kuşkusuz. Ama Turizmde en kötüsünü geride bıraktık. Artık yükseliş dönemine girdik."
- Alternatif pazarlar vurgusu: "Devlet sektörün yanındadır. Türkiye'nin potansiyeli turizmde de güçlüdür. Kaybettiğimiz pazarların telafisinin çok yakınımızda, bir el uzatma mesafesinde olduğunu görmeliyiz..."
- Turizm faaliyetlerinin değişen niteliği: "İnsanlar artık eğlenmek için seyahat etmiyor. Artık lezzetli bir yemeği tatmak kadar , nasıl yapıldığını öğrenmek ve malzemelerini de tanımak istiyor. İyi bir müzik dinlemek kadar, bu müziği tanımak için de seyahat ediyor. Doğa turizmi kadar gastronomi turizmi de yükselişte. Termal turizmi sağlık turizmi gibi alanların hızla geliştiğini görüyoruz. Sadece dinlenmek ve gezmekle yetinmiyorlar. Hayatın tüm alanına ulaşmak ve tecrübe etmek istiyorlar. Bir diğer deyişle hatıralar da elde etmek istiyorlar. Biz bu potansiyeli doğru değerlendirirsek çok karlı çıkarız
- Türkiye'nin doğal ve kültürel avantajları: Dünyanın hangi ülkesinde böylesine zengin müzik, folklor ve yemek kültürü ile karşılaşılabilir. Dünyanın hangi köşesinde dört bir yanda köklü ve farklı medeniyetlerin izi sürülebilir. Dağları, yaylaları ovaları, insanı bu kaar güzel kaç ülke var.
- Türkiye'nin kültürel değerleri: "İnsanlığın paylaşıma ihtiyacı var. Böylece Suriye de Irak'da Afrika ülkelerinde yaşanan dramlar karşısında ilgisiz kalan batı dünyasının belki vicdanı harekete geçer. Bizim kültürümüz, gelen misafirlere bunu anlatacak derinliği vardır. Kapısını çalan kişiye kim olduğuna bakmadan tanrı misafiri gözüyle bakan bir milletiz biz. Sofrasında ne varsa paylaşacağı, altına döşek sereceği kişidir Tanrı Misafiri. Kapısına gelene ters bakan bir millet değiliz."
- Yunus Emre'den alınan ilham: "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz". Yunus Emre'nin bu sözleri turizmimizin parolası olmalı. Gönlünü kazandığımız insanlarla, ardımızda bıraktığımız eserlerle iz bırakmaya çalışmalıyız. Bundan etkili bir pazarlama olamaz.
- Türkiye şehirlerinin markalaşmada yükselişi: Türkiye bir açık hava müzesidir. Asıl olan bu zenginliği hakkıyla değerlendirmektir. Anadolu'dak şehirlerimizde ümit verici adımlar atılıyor. Örneğin Gaziantep Gastronomi alanında UNESCO'nun yaratıcı şehirler listesine katıldı. Şanlıurfa'nın müzik başvurusu kabul edildi. Pek çok şehrimiz özgün işaretlerini almaya başlamıştı.
- Dünya değeri haline getiremediklerimiz: "Çanakkale'dek antik Truva şehri, çok büyük turistik değerdir. Truva'ya sadece kalıntılarıyla değil, dünya çapında bir cazibe merkezi haline getirmemiş olmamız bizim eksiğimizdir. 2018 yılının Truva Yılı ilanı, eksiklerimizi gidermek adına bir fırsattır."
- Karadeniz'den Güneydoğu'ya doğa turizmi fırsatları: "Karadeniz'in yaylaları bir başka turizm değerimiz. Terör sorunu sona erdiğinde, Doğu ve Güneydoğudaki tüm coğrafi unsurlar birer turizm yuvası haline gelcek. Tabiat turizminde markalaşmaya uygun pek çok değere sahibiz. 2 binin üzerinde alan belirlendi. Anadolu'nun dört bir yanında nice tarihi, kültürel ve doğal kıymetlerimiz var. Biz İstanbul' gibi müceher kentin dahi potansiyelini kullanamadık. Hakkıyla değerlendiremediğimiz nice şehrimiz var. Turizm politikamızı bu yönde geliştireceğiz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde