Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, maliyeti 1.5 milyar lirayı bulan 389 temizlik ve hizmet aracı ile 365 tesis ve çevre yatırımları, törenle hizmete sunuldu
17 Ocak 2013 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1.5 milyar lirayı bulan çevre yatırımlarının açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2011-2012 döneminde çevre kirliliğinin önlenmesi için yaptığı yatırımları, dev törenle hizmete açtı. Açılış töreni, 10 bin 500 kişilik Ankara Arena Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla takip edildi.
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “Ülkemizdeki hızlı şehirleşme, plansız ve çarpık bir yapılaşmaya neden olurken diğer taraftan da doğal kaynakların ölçüsüz kullanılmasına ve çevre kirliliğine yol açmıştır. Bu sorunların kalıcı bir şekilde çözülmesi noktasında kentsel dönüşüm süreci çok önemli bir adım” dedi.
Ana hedefimiz yaşanabilir marka şehirler oluşturmak
Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümlerin başarıyla yürütülmesi ve yaşanabilir çevreler oluşturulabilmesi için Bakanlığın merkez teşkilatlarında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile İLBANK’ta heyecanlı ve titiz bir yapı oluşturulduğunu belirtti. Bayraktar; “Kentsel dönüşüm ile birlikte şehirlerin afet riski taşıyan binalardan kurtulmasını sağlayarak şehirleri çevreye duyarlı, alt yapısı tamamlanmış hale getirmek ana hedefimizdir. Böylece; meydanları, parkları ve yeşil alanları yeterli, marka şehirler oluşturarak insanımızın daha mutlu ve daha huzurlu yaşamasını sağlayacağız” dedi.
956 Adet geri kazanım tesisiyle yıllık 1 milyar lira katma değer
Erdoğan Bayraktar; gerçekleştirilen çalışmalarla bugün açılışı yapılan yatırımların 875 milyon liralık bölümü Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından, 625 milyon liralık bölümü ise İller Bankası A.Ş. tarafından yapıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “Yerel yönetimlere ait Atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin %50’sini Bakanlığımızca karşılayarak 2012 yılı için yaklaşık 27 milyon lira ödedik. Çöplerimiz artık %60 oranında modern tesislerde ve düzenli bir şekilde depolanarak bertaraf ediliyor” dedi. Bakan Bayraktar ayrıca sayısı 956’ya ulaşan geri kazanım tesislerimizle ülke ekonomisine yıllık 1 milyar lira katma değer sağlıyoruz” diyerek açıklamalarına devam etti.
Yapılan yatırım çerçevesinde Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce 311 belediye ve 21 il özel idaresine, toplam 60 milyon lira değerinde 332 çöp toplama, 2 vidanjör, 55 çevre denetim olmak üzere toplam 389 temizlik ve hizmet aracının dağıtımı yapıldı. 365 tesis ve diğer yatırımların hizmete sunulmasının yanı sıra 212 atıksu arıtma tesisinin enerji sarfiyatı giderinin 27 milyon liralık kısmı ödendi.
100 belediye ve 1 organize sanayi bölgesinin atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için 213 milyon liralık yapım giderinin 55 milyon liralık kısmı hibe edilirken yine 2 bin 200 belediyenin altyapı ve kanalizasyonu için 324 milyon lira hibe yardımında bulunuldu. Törende, Bakanlığın ilgili kuruluşu İller Bankası tarafından yatırımı tamamlanan 625 milyon lira maliyetli 213 kanalizasyon şebekesi, atıksu arıtma ve derin deniz deşarjı tesisi de hizmete açıldı.
Marmara'ya temiz hava merkezi
Başbakan Erdoğan, törende ayrıca İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde toplam 13 milyon liralık 39 hava kalitesi ölçüm istasyonun açılışını yaptı. Törende, 5 katı atık düzenli depolama tesisi, tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanım, tehlikeli atık ara depolama, metan gazından enerji elde edilmesi, ambalaj atıkları geri dönüşüm tesisi ile Adana, Elazığ, Kastamonu, Manisa, Mersin, Yozgat'ta toplam 16 milyon liraya mal olan 6 tıbbi atık sterilizasyon tesisinin de açılışı yapıldı. Erdoğan, Kahramanmaraş, Niğde, Manisa, İstanbul, Afyonkarahisar ve Ordu’daki açılışlara canlı olarak bağlandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde