Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK, konut ve yapıların hasar-zarar tespitlerinin Bakanlık personeli tarafından yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzaladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK, konut ve yapıların hasar-zarar tespitlerinin Bakanlık personeli tarafından yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzaladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iş birliği protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından imzalandı.
Deprem sırasında yapıların zarar görmemesi ve sonrasında hayatın hızlı bir şekilde normalleşmesi yönünde çalışmalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, imzalanan protokol ile zorunlu deprem sigortasının sağlamış olduğu mesken güvencesi ve Bakanlığın bilgi birikimi ve teknik kapasitesi harmanlanarak mağduriyetlerin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Yapılan iş birliği ile mahkemelerde yoğunluğun azaltılması, depremlere karşı yapı stoklarının güçlendirilmesi ve sağlıklı kentleşmeye katkı sağlanması hedefleniyor.
Konutlarda depremin neden olacağı maddi zararların tazmin edilmesini sağlamaya yönelik oluşturulan sigorta sistemine doğal adet sigortası yanı DASK denir. Zorunlu deprem sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemidir. Hukuki olarak zorunlu sigortalar arasında bulunan DASK'ın yaptırılmaması durumunda cezai yaptırımlar uygulanır. Örneğin DASK yaptırmayan daireler için kiralama ve alım-satım işlemleri yapılamaz. DASK yaptırmak için öncelikli olarak bankaya ya da DASK poliçesini düzenleyen bir sigorta acentasına gidilmesi gerekiyor.
- Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu
- Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
- Sigortalanacak yerin açık adresi
- Tapu bilgileri (ada, pafta, parsel, sayfa no) (mesken tapusu - veya arsa tapusu)
- Binanın inşa yılı (1975 ve öncesi, 1976 - 1996 arası, 1997 - 1999 arası, 2000 ve sonrası)
- Binanın yapı tarzı (çelik / betonarme karkas, yığma kagir, diğer)
- Binanın toplam kat sayısı
- Binanın hasar durumu (hasarsız, hafif hasarlı, orta hasarlı)
- Meskenin brüt yüz ölçümü (m2)
- Meskenin kullanım şekli (mesken, ticarethane, büro, diğer)
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde