Boş bulunan, hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için Çevre Temizlik Vergisi ödenmiyor. Muafiyet için belediyeye bildirim yapmak gerekiyor
Boş bulunan, hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için Çevre Temizlik Vergisi ödenmiyor. Muafiyet için belediyeye bildirim yapmak gerekiyor
Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV) Belediye Gelirleri Kanunu'nda madde 44'te düzenlenen bu vergi, belediye ve mücavir alanları içinde bulunan ve belediyelerden çevre, temizlik ve kanalizasyon hizmeti alan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.
Büyükşehir Belediyelerinde Yüzde 25 Daha Pahalı
Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak metreküp başına büyükşehirler ve diğer yörelerde farklı maktu tutarlarda alınıp ve su faturalarına dahil edilerek tahsil edildiğine dikkat çekerek işyerleri için uygulanan vergilendirmeyi şöyle anlatıyor: "işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV), miktarı, binaların grup ve derecelerine göre değişiyor. Her yıl 2 taksitte, emlak vergisi ödeme aylarında (1: Mart, Nisan, Mayıs / 2: Kasım) alınır. Büyükşehir belediyelerinde ÇTV, diğer belediyelerde uygulanan ÇTV tutarları yüzde 25 artırılarak uygulanır."
Verginin mükellefinin bu işyerlerini ve binaları kullanan gerçek ve tüzel kişilerden oluştuğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, binanın kullanımı ile vergi mükellefiyetliğin başladığını söyledi. Belediye Gelirleri Kanunu'nun mükerrer 44 üncü maddesinde 5035 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle boş bulunan bina ve işyerlerinin ÇTV kapsamından çıkarılmış olduğundan vergiye tabi tutulmadığını vurgulayan Hakan Erilkun şöyle devam etti: "Boş bulunan, dolayısıyla hiçbir şekilde kullanılmayan bina ve işyerleri ÇTV'ye tabi tutulmayacaktır. Boş dükkanın mükellef durumundan çıkarılması için, belediyeye giderek bildirimde bulunulması gerekmektedir."
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde