Çevre dostu Gölmahal Villaları’nda karbon salınımı sıfır

Yalçınlar Group'un, Büyükçekmece Gölü kıyısında yaptığı çevre dostu proje GölMahal Villaları, sıfır karbon salınımıyla dikkat çekiyor

08 Temmuz 2013 / emlakwebtv
Akıllı ev sistemi ile donatılmış Gölmahal Villaları’nda, doğalgaz yerine hava kaynaklı ısı pompasının kullanılarak hem enerjiden %20 ile %50 arasında tasarruf sağlanıyor, hem de karbon salımı yapılmayarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.

Yalçın: “Dünya devletlerinin çoğu sıcaklık artışının 2°C 'nin altında tutulması gerektiği konusunda hemfikir”
GölMahal Villalarında sürdürülebilirlik adına önemli adımlar attıklarını belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Dünya Bankası’nın küresel ısınmanın etkilerine karşı yayınladığı raporda 10 yıl önce atmosfere salınan karbon 44 gigaton eşdeğer karbondioksit iken, 2012 yılında bu rakamın yaklaşık 50 gigaton karbon eşdeğer emisyon olduğunu gösteriyor. 10 yıl önceki 44gigaton rakamı çok önemli bir rakam. Dünya karbon salınımı 2020 yılına kadar tekrar bu rakama kadar getirilemezse 2°C'den yüksek sıcaklık artışları, büyük ve yıkıcı iklim değişiklikleri ile karşılaşabiliriz. Eğer bunu sağlamak için hiç bir adım atmaz ve normal hayatımıza devam edersek bu rakam yıllık 58 gigaton, hatta belki daha da fazla olacak. Dünya devletlerinin çoğu sıcaklık artışının 2°C 'nin altında tutulması gerektiği konusunda hemfikir.”
Yalçın: “Birleşmiş Milletler Çevre Programı raporunda sorunun mevcut teknolojiler ve bilindik enerji verimliliği yöntemleriyle çözülebileceğini ön görüyor”

Yalçın: “Birleşmiş Milletler Çevre Programı raporunda sorunun mevcut teknolojiler ve bilindik enerji verimliliği yöntemleriyle çözülebileceğini ön görüyor”
Yalçın; “Birleşmiş milletler 2010 yılından beri "Emisyon Açığı" adı altında bir rapor yayınlıyor. Bu raporda hedefleri tutturmak için gereken karbon salınım azaltma miktarı ile devletlerin açıkladığı karbon salınım azaltma hedefleri arasındaki fark açıklanıyor. Birleşmiş Milletler Çevre Programı raporunda sorunun mevcut teknolojiler ve bilindik enerji verimliliği yöntemleriyle çözülebileceğini ön görüyor. Doğru enerji kaynaklarına, toplu taşımaya ve enerji verimliliğine yatırım yapılarak, halkı bu konularda bilinçlendirerek ve konuya ilişkin yasalar çıkararak bu hedeflere ulaşmak mümkün.”

Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: “Biz de tüm bu gerçeklerden yola çıkarak projemizde kendi enerjimizi kendimiz üretmek istedik. Bütün ısı, soğutma, su ve elektrik sistemlerinde yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli olarak kullandık. Doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirerek yeni nesillere sürdürebilir bir gelecek bıraktığımızı düşünüyorum. Biz aynı zamanda bir hayat inşa ediyoruz. İçinde yaşayan insanların doğaya saygısından da dolaylı olarak sorumlu oluyoruz” dedi.

GölMahal hakkında detaylı bilgi için: www.golmahal.com


Proje Bilgisi: Gölmahal

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR