Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın inşaatlarda ABD menşeli malzemeleri kullanmama kararına Türkiye İMSAD'dan destek geldi. Başkan Erdoğan: "Batı standartlarında üretip, doğu fiyatlarıyla satıyoruz." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bakanlık inşaatlarında ABD ürünlerini boykot kararına, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nden destek mesajı geldi. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Türk ürünlarının kalitesinin kendini tüm platformlarda ispatladığını belirterek: "Biz ülkemizdeki inşaatlarda yerli malzemelerin kullanılması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. ABD bizim için önemli bir pazar ama eğer ihracat yapamaz hale gelirsek, daha önceleri de olduğu gibi diğer alternatiflere yoğunlaşacağız" dedi.
Ferdi Erdoğan, ABD'nın son vergi uygulamasının çelik ve alüminyum sektörünü etkilediğini, diğer malzemelere de vergi yükünün gelmesi halinde ABD ihracatının ciddi bir sekteye uğrayacağına da dikkat çektiği açıklamasında: "2017 yılında ABD, 1,1 milyar dolar ihracat ile ikinci büyük pazarımız oldu. En büyük pazar olan İngiltere ile neredeyse aynı seviyede. 2016 yılında da en büyük pazarımız ABD idi." dedi. ABD'den inşaat malzemeleri ithalatının da 100-150 milyon doları geçmediğini belirten Erdoğan: "İhracatın içinde en büyük payı yaklaşık 700 milyar dolar ile doğal taşlar alıyor. İkinci payı yaklaşık 200 milyon dolar ile metal ürünler (demir, çelik, alüminyum) alıyor. Ardından da seramik ve seramik sıhhi malzemeleri geliyor. " dedi.
Ferdi Erdoğan, inşaatlarda Türkiye'de üretilen ürünlerin kullanılmasıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarını desteklediklerini belirterek: ". Sayın Bakanımızın söylediklerine katılıyoruz çünkü ithal edilen malzemelerin büyük çoğunluğunu zaten kaliteli bir şekilde ülkemizde üretiyoruz. Tamamının da Türkiye’de yapılabileceğine inanıyoruz" dedi. Made in turkey algısının henüz iç pazarda dahi hak ettiği değeri tam olarak göremediğini, karar verilcilerin de taşıması zor ve maliyetle malzemeyi yerli kullanırken, akıl ve performans yüklenen malzemeleri ithal kullanma eğilimi taşıdığını söyleyen Erdoğan: "İç pazarda da yerli malzemeye duyulacak güvenin artması şart. Mümkün olduğu kadar ihracatın arttığı ithalatın azaldığı bir dengeyi kurmaya çalışmalıyız." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatlarda ABD Menşeili malzemeleri kullanmama kararı aldı. ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrasında alınan karara ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Bakanlık olarak inşa edilecek yapılarda ABD menşeili inşaat malzemeleri kullanılmayacak." dedi.
Yol haritası üzerinde çalışılıyor Gayrimenkul sektörünü çok yakından ilgilendiren yol haritası üzerinde çalıştıklarını söyleyen Kurum: "Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri, 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından vatandaşlarımızın ev sahibi olması için önemli bir fedakarlık örneği gösterdiler. Bugün de ülkemize yönelik yürütülen bu ekonomik kuşatmaya karşı en güçlü şekilde mücadele edecekler ve yeni bir fedakarlık dönemini başlatarak vatandaşlarımızı mağdur etmeden uygun koşullarda konut sahibi yapacaklar" dedi.
ABD'ye emlak yatırımı ile ilgili merak ettikleriniz için 'Emlak Yatırımında Fırsat Ülkesi:ABD' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gayrimenkul sektörünü hareketlendirme gayesiyle uygun faiz oranları ve ödeme koşullarıyla yeni kampanyalar yapacaklarını vurgulayarak: "Bu kampanyanın ayrıntılarını da önümüzdeki günlerde açıklayacağız." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum'un önümüzdeki günlerde inşaat, inşaat malzemeleri ve gayrimenkul sektörü ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde