Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Bakan İdris Güllüce'nin inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceğine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği açıklamalarına Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci'den destek geldi.
TSE Standart hassasiyetimiz kayboldu
Bakan İdris Güllüce'nin açıklamalarında yerinde bulan ve denetime destek veren Ekinci, uzun yıllardır Ukrayna, Rusya ve Çin'den ithal edilen yarı mamul kütüğün kalitesinin farklı standartlarda oluşu nedeniyle TSE standart hassasiyetinin kaybolduğuna değindi. Ekinci şu açıklamalarda bulundu:
Uygun standart sorunu
Uygun standartta üretilmemiş ve/ya haddelemesi yapılmamış ürünlerin bina yapımında kullanılması istenmeyen bir deprem durumunda büyük risk teşkil etmektedir. Ancak Türkiye'de entegre üretim tesislerinde üretilen inşaat çelikleri standartlara uygun olarak üretilmekte ve tehlike arz etmemektedir. Zira üretiminin büyük bir kısmını ihraç eden bir sektör olarak TSE sertifikasının yanı sıra, değişik ülkelerin kalite sertifikalarına da sahibiz ve bu özelliklerimizden dolayı yıllardır dünya inşaat çeliği ihracatında yıllık 10 milyon tona yakın ihracatımızla birinci sırada yer almaktayız. Kalitemize örnek olarak; dünyanın en uzun binası olan Dubai'deki Burç Halife'nin yüzde yüzü Türk çeliğinden inşa edilmiş olmasını verebiliriz. Sektörümüz ihraç ürünlerinde gösterdiği özenin aynısını iç piyasa için üretimlerinde de sergilemektedir.
Deprem riskinde önemli kriter
İthal edilen inşaat çeliği ürünlerinin laboratuarlarda kalite ve standart testlerinden geçilmesi gerekiyor. Bu testler asla kâğıt üzerinde kalmamalıdır, uygulamanın sıkı bir biçimde işlemesi gerekmektedir. Elbette ki depremle ilgili risk sadece inşaat çeliğinin kalitesinin iyi olması ile bertaraf edilemez. İnşaatlarda zemin etütlerinin, mühendislik olarak statik hesapların, kullanılan ürünlerin projeye uygunluğunun ve işçiliğin de doğru yapılması gerekmektedir ancak o zaman istenmeyen depremlerin yarattığı tahribat bertaraf edilebilir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde