ÇATIDER, iş güvenliği ve mesleki yeterlilik belgesi şartı yasal hazırlıkları kapsamında eğitim çalışmalarına hız verdi
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda yapılacak değişiklikle tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarında çalışanlara 2015 yılından itibaren 'mesleki yeterlilik belgesi' zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Bu iş kollarından biri olan çatı sektöründe 'İyi Eğitim, Doğru Çatı' sloganıyla Çatıcılık eğitimi ve mesleğinin gelişmesine katkı sağlayan bir proje yürüten ÇATIDER, bu kapsamda çatı ustalarına da eğitim vererek, sektör çalışanlarını belgelendiriyor.
ÇATIDER eğitimlerini sürdürüyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın "Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu (IQVET) kapsamında Çatıder tarafından yürütülen 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi', " isimli hibe projesi bu kapsamda hayata geçirildi. ÇATIDER'e ayrıca 29 Mart 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı protokol gereğince MEB onaylı mesleki ve teknik eğitim hükümlerine göre 'Başarı Sertifikası' düzenleme yetkisi verilmişti. ÇATIDER, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirilmesi hazırlıkları üzerine çatı ustalarına yönelik eğitim çalışmalarına hız verdi.
Bu çalışmanın ilk örneği olarak Aralık ayında Antalya Muratpaşa Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde düzenlenen eğitimle 24 çatı ustasına sertifika verildi. Şubat ayında Ankara Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitime 25 kişi katıldı. 80 saatlik ders, 40 saat uygulama ve 40 saat teori olarak uygulandı. Uygulamalı eğitim konuları arasında, 'tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde işçi sağlığı ve güvenliği', 'proje okuma', 'çatı sistemleri', 'çatı konstrüksiyonu', 'yalıtımlar', 'sözleşme hazırlama ve problem çözümleri' yer alıyor.
ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, projenin Türkiye'deki çatıcılık mesleğinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek:
'Bu projeyle, 'yeni teknoloji ve ürünleri bilen ve uygulayabilen', 'çatı kaplama malzemeleri ve yardımcı elemanlarını şartnamelerine ve kılavuzlarına uygun şekilde kullanabilen', 'bilgilerini güncel tutup, yaptığı işin kalite garantisini verebilen teknik personel' gücümüz artacak.'
Firma Bilgisi: Çatider
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde