8. Kez düzenlenen Çatı ve Cephe Sempozyumu’nda sektör temsilcileri ve akademisyenler bir araya geldi. Sempozyumun en önemli konu başlığı ise merdiven altı üretimle mücadele oldu.
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) çatı ve cephe sektöründeki yeni uygulama ve teknolojileri değerlendirmek üzere düzenlediği 8. Çatı ve Cephe Sempozyumu, sektörün önde gelen uzmanlarını bir araya getirdi. Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumun ana teması ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinde Yangın ile Rüzgâr Güvenliği’ oldu. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, sektörde büyümenin yolunun inovasyondan geçtiğini söyledi. Sempozyumun ana başlıklarından biri de merdiven altı üretimle mücadele oldu. Yavuz, “Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok pazara ihracat yapıyoruz. Bu sektörün başarısını ve inovasyon odaklılığını kanıtlıyor. Bununla birlikte en büyük sorunumuz merdiven altı üretim. Biz sektörün yüzde 65-70’ini temsil ediyoruz ancak yüzde 25-30’u ise maalesef merdiven altı üretim yapıyor. Sorunun çözülmesi için Ar-Ge’ye yatırım yapan şirketlerin desteklenmesi gerekiyor” dedi.
Eğitim şart!
Çatı uygulamaları yapılırken halen standartlardan uzak yapılan uygulamalar nedeniyle bir takım kazaların yaşandığına dikkat çeken Yavuz, Türkiye genelinde üniversitelerde uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Yavuz, “Bu sorunun çözümü için tüm sektör paydaşları katkı sağlamaya hazır. Türkiye’de her yıl binlerce bina ve çatı yangını meydana geliyor. İzmir’de 2015 yılında 3 bine yakın yangın meydana geldi. 2016 yılının ilk iki ayında ise 600’e yakın yangın çıktı. Bursa’da 2015 yılında yaklaşık 1700, 2016 yılının ilk iki ayında 160’ı aşkın yangın meydana geldi. İstanbul’da ise 2015 yılında sadece baca yangını sayısı 1185 oldu. Bu yılın ilk iki ayında ise 278 baca yangını meydana geldi. Ankara’da geçen yıl 45, bu yılın ilk 2 ayında ise 12 çatı yangını meydana geldi. Bu sorunları yaşamamak için merdiven altı üretim ve uygulamalardan uzak durulmalıdır.” diye konuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde