2019 yılının Temmuz ayında hizmete açılması planlanan Çamlıca Kulesi'nde son büyük parçanın montajı da tamamlandı
Çamlıca Kulesi'nde çalışmalar tüm hızıyla tamamlanıyor. Kulenin restoran olarak kullanılacak dördüncü bölümünün de tamamlandığı açıklandı. Montajın tamamlanmasıyla birlikte kulenin silüeti de netleşmeye başladı.
Çamlıca Kulesi inşaatı bütün hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz ay sosyal tesislerin yer aldığı 10'uncu katın tamamlanmasının ardından Mart 2019 itibarıyla kulenin son büyük parçasının montajına da başlanmış ve 1 aylık zaman zarfında bu işlem de tamamlanmıştı. Projenin 2019 yazında hizmete alınması planlanıyor.
İstanbul Çamlıca'da verici istasyonlarının sebep olduğu kirliliği engellemek ve turistik bir merkez oluşturmak amacıyla inşasına başlanan Çamlıca Kulesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 2016 yılının Mart ayında çalışmalarına başlanan Çamlıca Kulesi'nde son olarak sosyal alanların yer alacağı ilt 10 katın tamamlandığı açıklandı.
Milliyet'te yer alan habere göre, betonarme bölümünde kaplama ve giydirme işlemlerinin devam ettiği Çamlıca Kulesi'nde iki parça halinde yükselen 6 katın sonunda 4 katlık yeni blokun da yerleştirildiği belirtildi. Halen elektronik aletlerin yerleştirme işlemlerinin devam ettiği projede yeni bölüm, 3 günlük çalışmanın ardından yerine sabitlenmiş oldu.
Dün öğle saatlerinde İstanbul'da bastıran yağmurdan dolayı şantiyede inceleme yapamayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Çamlıca Kulesi'nin proje yönetim merkezinde yetkililerden brifing aldı. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrasında ise basın mensuplarına açıklama yaptı.
Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbulun en yüksek noktalarından biri olan Küçük Çamlıcada inşa edildiğinin altını çizen Turan, ''TV kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da bulunan kuleleri tek bir yapıda toplayacak simge bir yapı olacaktır" dedi.
Daha sonra kulenin teknik bilgilerini gazetecilerle paylaşan Turan, şöyle konuştu:
Kule, Küçük Çamlıca'da 218 kotunda bulunan bir arazide inşa ediliyor. Kulenin toplam oturduğu alan 2 bin 425 metrekare. Kulenin uzunluğu zeminden 369 metre yükseklikte. Bu deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğe karşılık geliyor. Kulenin bulunduğu alan çevre düzenlemesi ile birlikte 30 bin 150 metrekare. Kulede kat yüksekliği 45'i zeminden yukarı 4'ü zeminden aşağı olmak üzere 4 kattan oluşuyor.
Kulede iki adet panoramik asansör var. Yine bu kulede 33 ve 34'üncü katlarda iki seyir bölümü ve 39 ve 40'ıncı katlarda da 2 restoran olacak. Kuleye çıkan panoramik asansörler güneydoğu ve kuzeybatı şeklinde yerleştirilmiştir. Asansörlerin kuleye çıkış süresi 1 dakika civarında olacaktır. Bu asansörler bir yandan tarihi yarımadaya, bir yandan da boğaza ve Karadeniz kıyılarına bakacaktır. Bu kuleyi yılda 4 buçuk milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz.
Elektronik aletlerin yerleştirilme işlemlerinin devam ettiği Çamlıca Kulesi'nde betonarme bölümlerde kaplama ve giydirme işlemleri başladı. Kulenin 221 metre yüksekliğinden aşağı doğru devam edecek olan çalışmalar tamamlandığında Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin toplam yüksekliği 388,5 metre olacak. Kulenin zirvesi ise deniz seviyesinden 576,5 metre yüksek olacak.
İstanbul Çamlıca'daki baz istasyonu, verici ve anten yoğunluğunun oluşturduğu görüntü kirliliğinin tek çatı altında toplanması amacıyla geliştirilen, süreç içinde de turistik faaliyetleri kapsayacak şekilde projelendirilen Çamlıca Kulesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hedefin 2018 yılı içinde tamamlanması olduğunu belirterek: "Proje tamamlandığında daha kaliteli yayıncılık yapılacak..." ifadelerini kullandı.
Daha kaliteli yayıncılık ve İstanbul Çamlıca'nın görüntü kirliliğine son vermek maksadıyla geliştirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'ne ilişkin olarak katıldığı özel bir radyo kanalında değerlendirmelerde bulunan Ahmet Arslan: "Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi kapsamında sayısal yayıncılıkla birlikte tüm radyo ve televizyonlar tek bir noktada toplanacaklar. Hedef kulenin bu sene içinde bitirilip hizmete açılması olacak. Yayın kalitesinin düşmesi söz konusu değil. Tam tersine çok daha kaliteli bir yayıncılık yapılacak..."dedi.
Çamlıca Kulesi'ni inşa eden inşaat firmasından alınan ilk bilgiler, projenin Mayıs-Haziran 2017 periyodunda tamamlanması yönündeydi. Ancak bu hedef çeşitli problemlerden dolayı tutmadı. Temel amacı görüntü kirliliğinin giderilmesi ve baz istasyonlarının tek çatı altında toplanması olan projede sosyal alan etkileşimleri ile senede önemli bir ziyaretçi sayısı ve gelir hedeflendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir açıklamada Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin İstanbul'un silüetine önemli bir katkı sunacağını belirtmiş ve "Kule toplamda 365 metre yüksekliğe ulaşacak. 160'ıncı metrelerde 2 seyir terası ve 170"inci metrede ise bir restaurant bulunacak. İnşaat toplam 49 kattan oluşacak. Kente gelen turistler seyir teraslarını kullanarak tarihi kenti kuş bakışı olarak izleme olanağına kavuşacaklar..." ifadelerini kullanmıştı.
İstanbul Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nın toplam maliyeti ise 170 milyon TL olarak açıklanmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca Camii ile birlikte projenin İstanbul'un silüetine önemli bir katkı sunacağını belirterek: "Yılda 4.5 milyon civarında turisti çekmesini bekliyoruz..." demişti. Sarıdağlar İnşaat tarafından hayata geçirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin kat yükseklikleri 4.5 metre olarak tasarlandı. 220 metre düzeyindeki kule yüksekliği anten uzunluğuyla birlikte 365 metre seviyesine yükselecek.
- İnşaat çalışmalarına başlanan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi, bölgede yoğunlaşan ve görüntü kirliliğine neden olan anten ve anten kulelerinin kaldırılarak tek bir noktada toplanması amacıyla geliştirildi.
- Toplamda 170 milyon TL'ye mal olacak proje, Sarıdağlar İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.
- Küçük Çamlıca Tv-Radyo Kulesi, 53 kattan meydana gelecek ve betonarme olarak inşa edilecek. Kulenin yüksekliği 220 metre olacak. Her katın yüksekliği ise 4.5 metre olarak tasarlandı. Kulenin üzerine yerleştirilecek 165 metre uzunluğundaki Anten ile birlikte Kule, 365 metre yüksekliğe ulaşacak.
- Bu anten, dağınık halde bulunan antenlerin tek bir noktada toplanarak hizmet vermesine olanak tanıyacak.
- Kulenin kimi katlarında restoranlar ve seyir tesarları bulunacak. Bunlardan bazıları dönme hareketi ile ziyaretçilerine İstanbul'u yüksekten seyredebilme olanağı sunacak.
170 milyon TL'ye mal olacak proje Sarıdağlar İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. 53 kattan meydana gelen Çamlıca TV-Radyo Kulesi 220 metre yüksekliğe sahip. Kulede her bir katın yüksekliği ise 4,5 metre. Çamlıca Tv Radyo Kulesi projesi her gün yaklaşık 3 metre yükseliyor. İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olması beklenen kulenin 148'inci ve 153'üncü metrelerinde seyir terasları, 153'üncü ve 175'inci metrelerinde ise restoranlara yer verilecek. Kule tamamlandığında Eyfel Kulesi'nde daha yüksek bir yapı olacak. Kule tamamlandığında deniz seviyesinden 583 metre yüksekliği olacak.
Geçtiğimiz aylarda 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı açıklanan Çamlıca Tv-Radyo Kulesi tamamlandıktan sonra ikinci bir kule yapılması planlanıyor. RTÜK ile yapılan çalışmalar sonrasında 80 radyonun yayın yapabilmesi için süreç başlatıldı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde