Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, nüfusu 100 binin üzerinde olan yerlerde bina altına fırın yapılamayacak, fırınlar müstakil olacak
06 Eylül 2013 / emlakwebtv
Bakanlık tarafından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle, yangın olasılığının azaltılması, ısı değişimin binanın taşıyıcı sistemlerine zarar vermemesi, gerekli teknik koşulların sağlanması amacıyla fırınlara yeni standartlar getirilecek.
Bu kapsamda, nüfusu 100 binin üzerinde olan yerlerde bina altlarına fırın yapılamayacak, fırınlar müstakil olacak. Nüfusu bu sayının altında kalan yerlerde ise zemine fırın ve tandır yapılabilmesi için binada oturanların oybirliğiyle kararı gerekecek. Fırınlar, sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde, zemin katı ticaret olarak belirlenen ve ticaret olarak teşekkül etmiş konut bölgelerinde yapılabilecek.
Katkılı pide, kebap, simit fırınları ve geleneksel tandır ocakları, zemin katı işyeri olarak kullanılan binalarda açılabilecek.
Kendi parselinde otoparkı bulunacak
Fırınların duvar ve döşemelerinde ısı ile ses yalıtımı uygulanması zorunlu olacak. Binanın taşıyıcı sisteminin ve fırınla ilgisi olmayan diğer bağımsız bölümlerin ısı değişiminden olumsuz etkilenmemesi için proje müelliflerince veya konunun uzmanı teknik elemanlarca hazırlanan rapora göre gerekli tedbirler alınacak.
Bayilere dağıtım hizmeti veren araçların yükleme, boşaltma işlemlerinin yol üzerinde yapılmaması için fırının önünde kendi otoparkının bulunması zorunlu olacak. Trafik açısından ilgili birimin görüşü de alınacak.
Fırın bacaları binanın iç duvarlarında olacak
Mekanik tesisat projelerinde, kanalizasyon bağlantısına, her türlü böcek ve kemirgen girişini önlemek için çekvalf konulacak. Baca ölçülerinin hesaplanması, soğuk sıcak karşılaşmasında yoğuşma ve terlemenin önlenmesi için bacaların bina iç duvarlarında tesis edilmesi ve filtre takılması şartı aranacak. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Hükümleri uyarınca gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca fırınların İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uyması gerekecek.
Bu şartların yerine getirilmemesi durumunda ruhsat düzenlenmeyecek.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde