Business İstanbul'un 500 ofisi 48 ayda satıldı

Türkiye'nin en büyük A Plus ofis projelerinden biri olan Business İstanbul'un ilk etabında yer alan 500 ofisin satışı 48 ay içinde tamamlandı

Ticari gayrimenkul pazarındaki stok fazlalığına karşın Business İstanbul projesinde satışlar kısa sürede tamamlandı. Türkiye'nin en büyük A Plus ofis projelerinden biri olan Business İstanbul'da 500 ofis biriminin satışı 48 ay içinde yapıldı. Projeye özellikle İSO 500 listesinde yer alan kuruluşlardan ilgi geldi. 

1.3 milyar TL'lik yatırım

Türkiye'nin en büyük A Plus ofis projesi olan ve toplamda 6 bloktan meydana gelen Business İstanbul'da satışlar kısa sürede tamamlandı. Projenin 3 bloktan medana gelen birinci etabındaki 500 ofisin satışı 4 sene içinde tamamlandı. 1.5 milyar TL'lik yatırım değeriyle dikkat çeken Business İstanbul'a özellikle İSO 500 listesinde yer alan kuruluşların ilgi gösterdiği görüldü. 

 

 

Ofis piyasasındaki durgunluğa rağmen

Ofis piyasasında yaşanan durgunluğa karşın, Business İstanbul'da satışların belirlenen zaman dilimi içinde tamamlanmasının projenin doğru kurgulanmasından kaynaklandığını söyleyen Business İstanbul Satış ve Pazarlama Direktörü Ece Bingöl: "Projenin bir bloğu Türkiye'nin önde gelen tur operatörü ETS Tur tarafından yeni yönetim merkezi olmak üzere satın alındı. Gürbey Mekanik, Afrodit Tekstil, Lila Kağıt, İnci Holding, Sönmez Metal  gibi sektörlerinde öne çıkan birçok firmanın da tercihi Business İstanbul oldu." dedi.

16.5 yıllık geri dönüş süresiyle büyük firmaların tercihi

Bingol, Business İstanbul porjesinin 16.5 yıl olan yatırım geri dönüş süresi ile firmalara önemli avantajlar sağladığını, kimi yatırımcıların da avantajlı buldukları ofis projelerini satın alarak kiraya verme yöntemine gittiklerini belirterek: "Sonrasında talep edilen yüksek kira bedelleri nedeniyle bazı projelerde ofis katları uzun zaman boş kalıyor. Business İstanbul ise firmaların ihtiyaçları doğrultusunda her bakımdan özel avantajlar sağladığı için firmalar kiracı olmayı değil, malik olmayı tercih ediyor." şeklinde konuştu. Bunun nedeninin projenin firmaların ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilmesi olduğuna da dikkat çeken Bingöl: "Lokasyonun yanı sıra bina içinde hızlı ulaşım sağlayan asansör sisteminin yeterli sayıda olması, ihtiyaçları tam kapasite karşılayacak düzeyde otopark alanına yer verilmesi ve düşük aidat imkanı önem verdiğimiz kriterlerin başında geliyor. İlkbaharda başlamayı hedeflediğimiz projenin 2. etabının da yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Firma Bilgisi: aksun inşaat
Proje Bilgisi: Business Istanbul

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR