Eryap CEO’su Emrullah Eruslu: Eskişehir‘in 2. derece deprem bölgesinde olduğunu anımsatarak uyarıda bulundu
07 Kasım 2013 / emlakwebtv
Eruslu, “Birkaç mahallede ise zeminin killi kum ve çakıldan oluştuğu gözlenmiştir. Bu tür bir zemin oluşumu, bu zemin üzerinde yapılaşma ve dolayısıyla deprem açısından riskler taşımaktadır. Özellikle Eskişehir Ovası açısından bakıldığında Eskişehir‘de genelde sağlam sayılabilecek tabakalar ancak 20-50 metre arasında derinlikte bulunabilmektedir. Zemin suyu seviyesi yüksek olan ve sıklıkla rutubetten şikayet eden Eskişehir’de, hem binalardaki rutubet sorunu, hem de sağlam zemin konusu doğru yalıtımla çözülür” diye konuştu.
Eruslu: “Eskişehir'de yapıların yüzde 85'inde su yalıtımı bulunmuyor”
Eruslu, "Yeraltı su seviyesi çok yüksek olan Eskişehir'de yapıların yüzde 85'inde su yalıtımı bulunmuyor. Yalıtım yapılmayan binaların ömrü yüzde 50 azalıyor" dedi.
Binalardaki korozyon tehlikesine değinen Emrullah Eruslu, "Su yalıtımı olmayan binaların taşıyıcı duvarlarının içindeki demirler yıllar içinde korozyon yani paslanma nedeniyle çürüyor. Bina inşa edildikten 10 yıl sonra su yalıtımsız binalar taşıma kapasitelerinin yüzde 66'sını kaybediyor. Yani binamız içten içe çürümeye başlıyor. Bu da depreme karşı binanın dayanıklılığını düşürüyor. Bu tespit İstanbul'da 1999 depreminin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmayla da raporlandı. Rapora göre, yıkılan binaların yaklaşık yüzde 70'i korozyonun etkisiyle yıkıldı ve can kaybına yol açtı" diye konuştu.
Eruslu: “yalıtım yapılmayan binaların ömrü ise yüzde 50 azalıyor”
Eskişehir’in yer altı su seviyesi yüksek olan bir su kenti olduğunu aktaran Eruslu, şunları kaydetti. “Yüzeye yakın zemin suyu, derin yeraltı suyu, Porsuk Çayı ve bağlantıları ile termal maden suyu birlikte bağlantılı bir sistemi bulunmaktadır. Bu kentte yüzeye yakın bölgelerde düzgün kalın kum tabakalarının suya doymuş olması durumunda zeminin taşıma gücü azalmaktadır.
Böylece depremin yarattığı fiziksel etkiler, zeminin üzerindeki yapıların yıkılmasına neden olabilmektedir ve buradaki binaların yüzde 85’inde su yalıtımı bulunmuyor, yalıtım yapılmayan binaların ömrü ise yüzde 50 azalıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde