Yüksek binaya dönüşümün sonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm'de yüksek katlı binalara dur deme zamanının geldiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm'de yüksek kat dönemi bitiyor. Şehirler için kentsel dönüşüm planlaması gerekliliğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "30-40 katlı binaları kentsel dönüşümde de görüyoruz. Bunları artık yapmayacağız." ifadelerini kullandı. 

Şehirler için kentsel dönüşüm planlanmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yüksek binalı dönüşümün sonunun geldiğini söyledi. Şehirler için kentsel dönüşümün planlanması gerektiğini söyleyen Kurum: "Hangi ilçelerden başlayacağız? Önceliğimiz ne? Ya da rezerv alanına taşıyacağımız alanlar neresi? Tüm bunların çalışmalarının yapılması gerek" ifadelerini kullandı. 

Yüksek binalı dönüşümün sonu

Türkiye'de bir dönemler yüksek binaların ihtiyaç olduğunu, hem imar planlarının azlığının hem de nüfusun yoğunluğunun kentlere göçü hızlı bir şekilde yüksek bina ihtiyacını doğurduğunu söyleyen Kurum: "Ancak yüksek binalar bizleri gerçekten rahatsız ediyor. 30-40 katlı binaları kentsel dönüşümde de görüyoruz. Bunları artık yapmayacağız. Bunlara artık dur deme zamanı geldi." ifadelerini kullandı. 

Bina yüksekliklerine yeni ayar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan silüet topoğrafyası, İstanbul'un tarihi yarımadadaki envanter bilgisine göre binaların yüksekliğinin yeniden yapılanmasına olanak verecek. Böylece daha öncesinde serbest olan bina yüksekliklerine, yeni standartlar getirilecek. 

Dikey yapılaşmaya karşı

Bina yüksekliklerine belli standartlar getiren envander çalışmasının, İmar Daire Başkanlığı ve İmar Komisyonu gibi birimlerin çalışmalarına da kolaylıklar sunacağı belirtiliyor. Yüksekliğin serbest olduğu dönemlerde hiçbir plan tadilatı meclise havale edilmezken, İmar Komisyonu'nun dikey yapılaşmalara ilişkin çalışmalarında da tam bir mütabakat sağlanmış oldu. Kararın çıktığı andan itibaren tüm havalelelirn oy birliğiyle yapıldığını bildiren AK Parti İmar Komisyon Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, dünyadaki büyük metropollerde dikey yapılaşma bulunduğunu belirterek:

'İstanbul'da da olması kaçınılmaz. Ama yerinde ve doğru düzgün planlamalarla yapılmış olması şehrin geleceği için büyük önem taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda belediyecilikten gelen bir hassasiyeti var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın meclisin açılışında söylediği gibi silüetle ilgili hassasiyetlere tüm partiler aynı duyarlılığı gösteriyor. Turizm, sağlık ve eğitim tesisleri haricindeki hiçbir parsel bazında tadilata evet demedik.' şeklinde konuştu. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR