Bakan Bayraktar, Litvanya’nın başkenti Vinlius’ta düzenlenen “Avrupa Birliği Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı”nda iklim değişikliği oturumuna katıldı
18 Temmuz 2013 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadele kapsamında alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi için çalışıldığını söyledi. Bayraktar, yapılan çalışmalarla özellikle hidroelektrik, rüzgar, güneş ve jeotermal gibi yenilenebilir enerjilerin elektrik üretimi içerisindeki payının 2023 yılına kadar yüzde 30’lara çıkarılacağını söyledi.
Bayraktar: “Önlem alınmadığı takdirde gelecek nesiller iklim değişikliğinden daha fazla zarar görebilir”
Bakan Bayraktar, Litvanya’nın başkenti Vinlius’ta düzenlenen “Avrupa Birliği Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı”nda iklim değişikliği oturumuna katıldı. Avrupa Birliği üye ülkeleri, aday ülkeler ve Avrupa serbest ticaret ülkelerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, iklim değişikliğinin insanlığın karşılaştığı ve acil önlem alınması gereken küresel bir sorun olduğunu söyledi. Bayraktar, “Önlem alınmadığı takdirde gelecek nesiller iklim değişikliğinden daha fazla zarar görebilir. Türkiye’de, iklim değişikliği ile mücadelede önemli adımlar atıldı. İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı hazırlandı ve uygulamaya konuldu. Enerji, endüstri, ulaştırma, tarım, ormancılık, atık yönetimi gibi alanlarda kapsamlı projeler ve programlar yürütüldü. Toplu taşıma ve demiryollarına yönelik büyük çaplı yatırımlar yapıldı” dedi.
Bayraktar: “alternatif enerji kaynaklarının, etkin şekilde kullanılması için, yatırımlara devam ediyoruz”
İklim değişikliği ile mücadelede, alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesine öncelik verdiklerini söyleyen Bakan Bayraktar “Türkiye’nin hidroelektrik, rüzgâr, güneş ve jeotermal potansiyellerinin, etkin şekilde kullanılması için, yatırımlara devam ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de, 3 bin tesisi kapsayacak şekilde sera gazı emisyonunun izlenmesine yönelik bir yönetmelik çıkardıklarını hatırlatan Bakan Bayraktar, 2016 yılında Türkiye'de sera gazlarının izlenmesi ve raporlanmasına yönelik sistemin kurulacağını ifade etti.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde