Baruthane arsası park olacak

Ataköy Sahili'nin son yeşil alanlarından biri olarak gösterilen ve yapılaşma tartışmalarıyla kamuoyu gündemine gelen Baruthane arsası İBB ve TOKİ tarafından parka dönüştürülecek

İstanbul Ataköy'ün son yeşil alanlarından biri olarak gösterilen Baruthane arsası arsaya dönüşüyor. Ataköy'de vatandaşların denizle doğrudan buluşma olanağı bulduğu son yapılaşmamış olan olarak gösterilen arsanın üzerinde halen tarihi Baruthane binaları bulunuyor. Baruthane arsası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kamuya açık bir park alanına dönüştürülecek. Park bünyesindeki Baruthane binalarının restorasyonunu da içeren İBB-TOKİ protokolu kapsamında, elde edilecek gelir de iki kurum arasında paylaşılacak. 

Blumar projesi iptal

Tarihi Baruthane binalarının bulunduğu arsa, Çelebican A.Ş. tarafından inşa edilecek Blumar projesi ile gündeme gelmişti. Sözcü'den Özlem Güvemli imzasıyla yayınlanan habere göre arsanın parka dönüştürülmesiyle ilgili mutabakata varıldı. Emlak Bankası tarafından önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilen, sonrasında ise Çelebican A.Ş.'ye 49 yıllığına kiralanan arsaya ilişkin yapılaşmayı kabul eden ihale 2017 yılında da Danıştay tarafından iptal edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eski Başkanı Kadir Topbaş'ın da son dönemlerinde park olmasını istediği arsanın, Bakırköy Belediyesi ve İBB'nin onayıyla parka dönüşümü de kabul edilmiş oldu. 

Kamuya açık sosyal alanlar

Baruthane arsasının parka dönüşümüyle ilgili karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'inin 15 Mart tarihli toplantısında alındı. Toplamda 60 dönümlük arsanın İBB ve TOKİ tarafından park olarak düzenlenmesine ilişkin protokolün imzalandığı toplantıda, TOKİ de bu parselin kullanım hakkını 25 seneliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesi de karara bağlandı. Baruthane arsasındaki yeni çalışmalar kapsamında park ve rekreasyon alanlarının çalışmalarına yakın dönemde başlanmasına karar verilirken, parsel üzerine sosyal tesis ve restoranın da yapımı onaylanmış oldu. 

İsmi TOKİ Park olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi-TOKİ arasında imzalanan protokol ile yapılaşma olasılığı ortadan kalkan ve kamuya açık halk parkına dönüştürülecek olan parktan elde edilen gelir ise iki kurum arasında paylaştırılacak. Protokol kapsamında arsa üzerindeki tarihi Baruthane Binaları'nın restorasyonu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edileek. Bakım ve idare görevi ise yine İStanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olacak. 

Halkın denizle buluştuğu son arsaydı

TOKİ'ye ait Baruthane arsası üzerine inşa edilmesi gündeme gelen Blumar projesi, kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Uzmanlar Baruthane arsasının Ataköy bölgesinde halkın denizle buluşma olağı bulduğu son arsa özelliği taşıdığına dikkat çekmiş, paralel günlerde de hukuki itiraz süreci başlamıştı. İhale 2017 yılında Danıştay tarafından iptal edilmişti. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR