Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kullanılmış 104 bin ton araç lastiğini geri dönüştürdü. Dönüşen lastikler ayakkabı, mobilya, yer kaplama malzemeleri yapımında kullanılıyor
10 Mart 2013 / emlakwebtv
Geri dönüşüm uygulamalarını aralıksız sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kullanılmış lastikleri doğaya kazandırarak hem çevre kirliliğinin önüne geçiyor, hem de ülke ekonomisine geri kazandırıyor.
236 bin 380 ton lastikten 104 bin tonu geri dönüştü
Bakanlık, Türkiye'de 2012 yılında lastik üretici ve ithalatçı firmaların iç piyasaya sürdüğü 236 bin 380 ton lastikten, 104 bin ton ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüştürdü.
Altı yılda 337 bin 700 ton lastik toplandı
Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 2007 yılından 2012 yılına kadar 337 bin 700 ton ömrünü tamamlamış lastik toplandı. Toplanan Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin yaklaşık 200 bin tonu geri kazanım tesislerince malzeme geri kazanımı olarak, yaklaşık 137 bin 700 tonu ise çimento fabrikalarında enerji geri kazanımı olarak kullanıldı.
Lastiklerden, kauçuk granül, çelik tel ve tekstil parçaları elde ediliyor
Geri dönüştürülen lastikler, ayakkabıda, spor ve oyun sahalarında, mobilya parçalarında ve yer kaplama malzemelerinde kullanılıyor. Bu yöntem ile çalışan 17 adet tesisin çevre izin ve lisansı bulunuyor. Ayrıca ömrünü tamamlamış lastikler fiziksel kırma veya piroliz yöntemi ile geri kazanım yapan işletmelere ve çimento fabrikalarına ek yakıt olarak kazandırılıyor.
Ömrünü tamamlamış lastiklerden, piroliz yöntemi ile pirolilik (aromatik) yağ, karbon karası, çelik tel, pirolitik gaz elde ediliyor. Lastiklerin bu alanlarda kullanılması, karbon karası ithalatını da azaltıyor. Proses sonucu elde edilen karbon karası, lastik üretimi, kablo, konveyör bant, araç yedek parçaları ve paspası, ısı yalıtım malzemeleri vb geniş bir üretim yelpazesinde kullanılıyor.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN http://www.csb.gov.tr/turkce/index.php
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde