Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ruhsata aykırı iş yaptığı belirlenen 900 firmanın yetkisinin iptal edildiği duyuruldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çıkartılan ''Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik'' kapsamında 2012 yılından itibaren 3194 sayılı İmar Kanunu'na tabi tüm yapıların, bir yapı müteahhidinin sorunluluğu altında inşa edilmesi ve her müteahhidin ''Yetki Belgesi Numarası'' alması zorunluluğu olduğunu açıkladı.
İlgili yönetmelik kapsamında Bakanlık tarafından 2012-2017 yılları arasında 410 bin müteahhide yetki belgesi numarası verildiği kaydedildi. Yetki belgesi numarası verildikten sonra da firmaların faaliyetlerini düzenli olarak denetim altında tutan Bakanlık, firmaların yapım işinin ruhsata ve ruhsata ekli etüt ve projelere aykırı gerçekleştirilmesi ve verilen süre içinde aykırılığın giderilmemesi halinde beş yıl, aykırı olarak gerçekleştirilen imalatın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi halinde ise 10 yıl süre ile yetki belgesi numaralarını iptal etme hakkına sahip. Bu kapsamda, Bakanlık tarafından 2017 yılında yapılan denetimler sonucu, 900 firmanın yetki belge numarasının iptal edildiği açıklandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca 2011-2017 yılları arasında 562 gerçek ve tüzel kişiye ''Müteahhitlik Karnesi'' düzenledi. Bu belgenin, Türkiye'yi yurt dışında temsil edebilecek nitelikteki müteahhitlik firmalarının oluşmasını sağlamak ve çalışmalarını kolaylaştırmak üzere 2017 yılına kadar 337 gerçek ve tüzel kişiye de ''Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi'' verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca taban limitlerini aşamayan gerçek kişi ve firmalara yurt dışında üstlendikleri taahhütlerini tamamlayabilmeleri için en fazla bir yıl süreli ve taahhüt süresince yenilenmek suretiyle Yurtdışı Geçici Müteahhitlik Belgesi verildiği de belirtildi. Bakanlık tarafından 2011-2017 yılları arasında 480 gerçek ve tüzel kişi için ''Yurtdışı Geçici Müteahhitlik Belgesi'' düzenlenerek verildiği belirtildi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde