3. Havalimanı inşaatı ve terminal binasını inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Bataklıkları kurutarak, çukurları doldurarak, mega proje inşa ediyoruz..." dedi.
İstanbul'un 3. Havalimanı inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugünkü terminal binası ve havalimanı şantiyesi incelemesinin ardından yaptığı açıklamada inşaat çalışmalarının önemli bir oranda tamamlandığını belirtti.
Zaman zaman polemik konusu olan 3. Havalimanı arazisi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulanan Bakan Arslan, bu arazinin bir zamanlar kömür ocaklarından kaynaklanan bataklık, çukur ve su kuyularından oluşan bir alan olduğunu dile getirdi. Arslan Havalimanı'nın bu kurutulan bataklıklar üzerinde inşa edildiğini hatırlattı. Bakan Ahmet Arslan: "Biz bu bataklıkları kurutarak yeni bir havalimanı yaparken, ilk günden bu yana, yasal bir zorunluluğumuz bulunmamasına rağmen, Çevresel Etki Değerlendirmesi ihtiyacının bulunmamasına rağmen, ÇED sürecini yürütüyoruz." şeklinde konuştu.
Açıklamasında, Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamında onay belgesinin alındığını ve ilk günde bu yana da üst seviyede çevre koordinasyonunun sergilendiğini de vurgulayan Ahmet Arslan: "Bu kapsamnad bir çevre koordinatörü ve onunla birlikte bu alanda uzmanlığı bulunan 22 kişi istihdam ediliyor. Yani çevre konusunda uzman 22 kişi bulunuyor. Havalimanı'nın tamamlanması ile birlikte havalimanı ve çevresine de 5 milyon ağaç dikeceğiz..." dedi.
İstanbul'un merkezlerinden 3. Havalimanı'na ulaşım hususunda da raylı sistem bağlantısı üzerine çalışmaların sürdüğünü, Gayrettepe'de 3. Havalimanı'na uzanacak raylı sistem için törenin yakın bir zamanda yapılacağını da söyleyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: "37 kilometrelik bir tünel yapacağız ve Gayrettepe'den Havalimanı'na uzanacak. Buradan da mevcut ana hattın Gebze-Halkalı ve Marmaray gibi bağlantılarına olanak tanıyacağız." ifadelerini kullandı. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı'na ulaşım adına YAvuz Sultan Selim Köpürsü ve Kuzey Marmara Otoyolü bağlamında da bağlantı yolları hesabı yaptıklarını belirtti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı'nın inşaat çalışmalarının tamamlanması ve hizmete açılmasıyla birlikte günde 3 bin 500 adet uçağa hizmet verecek dev bir merkez haline geleceğini de hatırlatarak: "Bugün bizler, 1.500 adet uçak performansında buna 'rekor' diyoruz. Düşünün, günde 3 bin 500 uçak ve 150 havayolu şirketi bu merkezde bulacak. Buradan dünyanın 350 noktasına yolcu taşınacak." şeklinde konuştu. Havalimanı bünyesinde 371 adet uçak izin de park yeri bulunacağını ve projenin bütünüyle tamamlanmasına paralel olarak 454 uçaklık park yeri potansiyelinin yaratılacağını da belirten Bakan Arslan: "İstanbul'un yeni havalimanı hizmet vermeye başladığında tüm uçaklar körüğe yanaşacak ve yolcunu bu şekilde indirecek. Açıkta park edecere yolcu indirme olmayacak. Paralel biçimde servis yapma göreviyle hareket eden araçların tamamı da 22 kilometrelik tüneli kullanacak. Açıkçası aprondan geçmek, ya da apronun yanından geçmek yok. Yalnızca İstanbul'un yeni havalimanında servis amaçlı 22 kilometrelik tünel var..." şeklinde konuştu.
ULaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugün, yapımı sürmekte olan İstanbul'un 3. Havalimanı şantiyesini ve ana terminal binasını ziyaret etti. Arslan: "3. Havalimanı inşaatında ilerleme hızı bizleri memnun edici düzeyde. Bugün itibarıyla yüzde 73 oranında ilerlemiş bulunuyoruz.." dedi.
İstanbul'un Üçüncü Havalimanı'nın açılış tarihine ilişkin olarak da önemli bilgiler sunan Bakan Arslan: "İnşallah bu senenin sonunda ve 2018 yılının başında ilk uçağı indirebilir bir düzeye ulaşacağız. Açılışımızı ise 29 Ekim 2018'de, yani Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümüzden dünya sivil havacılığın ve insanlarımızın hizmetine girecek şekilde hazırlamış olacağız..." ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde