Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, kentsel dönüşümde yalnızca binaların değil, insan yaşamının da değişmekte olduğunu belirterek: "Rant algısını değiştirmek zorundayız..." dedi.
Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin 8. buluşmasında inşaat sektörü ve dijital olanaklar masaya yatırıldı. Zirvede söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, kentlerin ve binaların aklın merkezde yer aldığı stratejilerle inşa edilmesi gerektiğini belirterek kentsel dönüşüm algısında farklılaşmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bakan Özlü, siber güvenlik, dijital dönüşüm, geleceği yatırım gibi önemli kavramların gündeme alındığını ve tüm bu kavramların geleceğin dünyasını anlamak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak: "Dünya, hayat, toplum değişirkent talepler de hızla değişmeye devam ediyor. Bu değişime elbette duyarsız kalamayız. Geleceğin dünyasına karşı hiçbir sektör, hiçbir kurum, ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ diyemez. Gelecek gümbür gümbür geliyor. Bunu doğru anlamaz, analiz etmez ve bu değişimi tüm üretim süreçlerinin merkezine koymazsak, gerçekten aydınlık bir geleceğe doğru ilerlediğimizi söyleyemeyiz” dedi.
Bakan Özlü, Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan ve ekonomiye katma değer sunan lokomotif sektörlerinden biri olarak inşaatın 100 milyar dolarlık bir kaynağa sahip olduğuna da dikkat çekerek, bu büyüklüğün sektörü Türkiye açısından stratejik bir konuma yükselttiğini dile getirdi. Başta inşaat malzemeleri sektörü olmak üzere kalite ve tasarımda fark yaratılması gerektiğini ve aklın ön plana çıktığını dile getiren Bakan Özlü: "Şehirlerimizi ve binalarımızı akılla inşa etmek zorundayız. Bunu da ancak teknolojiyi, inovasyonu araştırma-geliştirmeyi ve tasarımı arkamıza alarak yapabiliriz. Araştırma-geliştirme ve inovasyon destekli akıllı kentsel projeler ve uygulamalar yapmak zorundayız." dedi.
Bakan Özlü konuşmasında şehirleşme oranının hızla yükseldiğini ve bu durumda da ülkenin yarınlarının göz önünde tutulması gerektiğini belirterek: "Şehirlere bakarken aklımızda sadece şık binalar kenarına ağaç dikilmiş asfalt yollar gelmemeli. İnsan odaklı, insana saygılı ve insanı yücelten bir bakış açısına ihtiyacımız var. Çevre, sağlık, eğitim, ulaşım, spor, kültür gibi bileşenleri kentleşme planlarının odağına koymalıyız. Tarihi ve çevresel dokuyu mutlak suretle korumak zorundayız. Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde kentsel dönüşümü farklı bir şekilde ele almak durumundayız. Kentsel dönüşümde sadece binalar dönüşmez, insan yaşamı şehirler ve alışkanlıklar da dönüşür. Bu nedenle kentsel dönüşüm algısının da değişmesi gerekir. Kentsel dönüşüme ilişkin toplumda oluşan rant algısını değiştirmek durumundayız." ifadelerini kullandı.
Zirvede söz alan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de, Türkiye'nin geleceğinde sağlam temeller oluşturmanın önemine dikkat çekerek, ülkenin kritik bir eşikte yer aldığını söyledi. Bilecik, rekabet gücünün, ürünlerin katma değeri ve üretim teknolojilerinin üst seviyelere çıkarılarak korunabileceğini vurgulayarak: " Bunun için de dijital teknolojilerimizin ürün ve üretim ögeleri içindeki payının artırılması son derece elzemdir. Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi konum ve ucuz işgücü gibi avantajlarımız, yaşadığımız dijital çağda maalesef rekabet için yeterli olmayacaktır” dedi. TÜSİAD Başkanı Bilecik, özellikle son dönemde ekonominin dinamosu olarak gayrimenkul yatırımlarının tam ortasında olduklarını ve sektörün yarattığı katma değerin korunması, küresel rekabet gücünün korunması gibi hususlarda inşaatçıların kilit noktada yer aldığını da belirterek: "Buradaki anahtarların kaynak kullanımında üretimde ve tüketimde verimlilik artırıcı teknolojiler olduğuna inanıyoruz. Daha yenilikçi, standartları daha yüksek ürünler, malzemelerin üretimi, kullanımı ve yaygınlaştırılması artık Türkiye için bir lüks değildir. Değişim için en iyi zaman şimdiki zamandır.” şeklinde konuştu
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde