Kazlıçeşme-Göztepe arasında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli açıldı... İşte Avrasya Tüneli'nin merak edilenleri...
Kazlıçeşme-Göztepe arasında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli açıldı... İşte Avrasya Tüneli'nin merak edilenleri...
Avrasya Tüneli'nin merak edilenlerini sizler için derledik...
Otomobil ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşan Avrasya Tüneli projesinin en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre aşağıda bulunuyor.
Proje ilk ne zaman oluştu?
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdulmecit’in hayali, Sultan Abdülhamit’in projesi olan tünelin ilk çizimleri 150 yıl öncesine dayanmaktadır. 1902 yılında Amerikalı mühendisler tarafından projenin adı Tünel-i Bahri olarak konuldu. Proje hazırdı; Tünel Salacak’tan başlayacaktı, Sarayburnu’nda sona erecekti. Denizin içindeki tüneli koruyacak 16 sütunun çizimleri çizilmişti. Proje Abdülhamit zamanında rafa kaldırıldı.
Avrasya Tüneli güzergahı ne olacak?
Avrasya Tüneli, Kazlıçeşme ve Göztepe arasında, deniz tabanı altından karayolu ulaşımı sağlayacak. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Avrasya Tüneli, ortalama 100 dakika süren seyahat süresini 15 dakikaya kadar indirecek.
Tünel içerisinde güvenlik nasıl sağlanacak?
Avrasya Tüneli'nde operasyon merkezi 24 saat boyunca tünelin güvenli çalışmasını ve trafiğin kesintisiz akması için çalışacak. Tünelde her 600 metrede bir emniyet şeritleri bulunuyor. Alt ve üst katlar arasında geçişi sağlayan ve tünel boyunca devam eden acil tahliye sistemi ile güvenli bekleme alanları, anlık bilgi akışı için ise genel anons sistemi bulunuyor. Ayrıca tünelin her noktasında erişilebilecek haberleşme ve ihbar sistemi, tünelin her noktasının 7x24 izlendiği kapalı devre televizyon sistemi ve olay algılama sistemi, yangına dayanıklı yüzey kaplaması ve tünelin her noktasından ulaşılabilecek yangın söndürme sistemleri bulunuyor.
Depremde tehlikesi var mı?
Fay hatlarına yakın olan Avrasya Tüneli'nde deprem güvenliği ilk sırada yer alıyor. Tünel, 9 şiddetine dayanacak bir şekilde inşa edildi.
Araç geçişleri ne zaman başlayacak?
Avrasya Tüneli'nden araç geçişleri açılıştan sonra 30 Ocak 2017 tarihine kadar belirlenen sürelerde çalışacak. 30 Ocak 2017 tarihinden itibaren ise 24 saat çalışacak.
Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?
Tünel geçiş ücreti otomobiller için 4 dolar + KDV, minibüsler için 6 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası seviyesinde olacak. Her iki yönde de ödeme yapılacak.
Tünelde hız sınırı ne kadar olacak?
Avrasya Tüneli'nde güzergah boyunca hız sınırı 70 kilometre olacak.
HGS ve OGS ile geçilebilecek mi?
Avrasya Tüneli'nin iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem de OGS ile geçiş yapılabilecek. Tünel girişlerinde nakit gişesi olmayacak ve araçtaki yolcular için ayrı ayrı ödeme yapılmayacak.
Tünelin uzunluğu ne kadar?
Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14.5 kilometre iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi.
Tünelde oksijen nasıl sağlanacak?
Avrasya Tüneli'nde oksijen iki bacalı, mekanik bir havalandırma sistemi ile sağlanacak. Tünel içinde oluşacak egzoz gazları, her iki katta 46'şar adet bulunan toplam 92 adet jet fanı ile bacalara gönderilecek. 4 fan yardımıyla gaz tahliye edilecek. sya yakasındaki havalandırma bacası çevredeki Siyami Ersek Hastanesi’ni etkilememek amacıyla zeminden 25 metre; Avrupa yakasındaki havalandırma bacası ise Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün görüşleri doğrultusunda, Tarihî Yarımada siluetini bozmayacak şekilde zeminden 5 metre yüksekliğinde tasarlandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde