Avrasya Tüneli'nden bugüne dek 159.9 milyon TL'lik ihlalle geçiş yapıldığı açıklandı. Bu cezaların 83 milyon 258 bin 92 TL'si tahsil edildi.
22 Aralık'ta açılışının ikinci yılını kutlamaya hazırlanan Avrasya Tüneli'nden bu süre içinde on milyonlarca liralık ihlalli geçiş yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Avrasya Tüneli'nden yapılan geçişlerden 159 milyon 983 bin 423 TL'lik ihlalli bedel tespit edildiğini belirterek: "Bu tutarın 83 milyon 258 bin 92 TL'si tahsil edildi." dedi.
Verilen bir soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Avrasya Tüneli'nden geçiş ve kaçak geçiş rakamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şöyle:
- Avrasya Tüneli'nden toplam geçiş sayısı: 29 milyon 253 bin 824
- İhlalli geçen araç sayısı: 1 milyon 630 bin 141
- 2017'de aylık bazda ortalama birim araç sayısı: 42 bin 27
- 2018'de (14 Ekim dahil) aylık bazda ortalama birim araç sayısı 47 bin 684
- Açılıştan -14 Ekim 2018'e kadar aylık bazda ortalama birim araç sayısı 44 bin 190
- Kesilen ceza tutarı: 159 milyon 983 bin 423 TL
- Tahsil: 76 milyon 725 bin 336. (Yasal takip süresi 15 gün olarak belirlendiği için Avrasya Tüneli için tahsil edilen cezai işlem tutarı 83 milyon 258 bin 92 TL
Avrasya Tüneli'nden günde kaç araç geçiyor?
Avrasya Tüneli'nden yapılan kaçak geçişler ve mahkemeye yansıyan sonuçlarla ilgili spekülasyonlar ve bilgi kirliliği sürüyor. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi dün de çeşitli yayın organlarında Avrasya Tüneli'ni çeşitli defalarca kaçak biçimde kullanan bir aracın ait olduğu kozmetik şirketinin İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı itirazda, yalnızca geçiş ücretlerinin ödenmesi yönünde karar alındığı haberleri yer aldı. Haberlerde mahkemenin 215.80 TL tutarındaki geçiş ücretlerinin ödenmesinin yeterli olacağı ve ödeme yapılmamasının teknik arızadan kaynaklandığının ispatlanması halinde sadece geçiş ücretlerini ödeyecek cezadan kurtulabilecekleri yönünde karar verdiği vurgulandı.
Yayınlanan haberlerle ilgili olarak bir açıklama yayınlayan Avrasya Tüneli İşletmesi de ilgili kaçak geçişler ve konuyla ilgili olarak bir Asliye Ticaret Mahkemesi'ne açılan davaya ilişkin haberlerin içeriğinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada iddiaların aksine cezanın nitelğinin geçiş sistemindeki teknik arızadan kaynaklanmadığına ve geçiş ücretinin ödenememesinin, bir diğer deyişle cezanın sebebinin araç sahibinin OGS hesabının bağlı olduğu banka ile arasındaki ödeme talimatı eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekildi.
Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. açıklamasında ilgili haberlerin sürücülerde yanlış anlaşılmalara ve yeni mağduriyetlere yol açabileceğine de vurgu yapılarak, mahkemenin kararının emsal bir karar olmadığının altı çizildi. Açıklamada: "Bununla birlikte, sürücülerin yanlış bilgilendirmeyle mağdur olmaması adına, mahkemenin verdiği kararın bir “emsal karar olmadığının” altını çizmekte fayda görüyoruz. Hukuki süreç devam etmekte olup, ceza tutarının iptali söz konusu değildir. Karar, sadece geçiş ücretinin cezadan ayrı olarak ödenebilmesini kapsamaktadır." denildi...
Avrasya Tüneli bünyesinde yer alan Serbest Geçiş Sistemi'nin trafik akışının etkilenmeden geçişten sonrası 15 gün boyunca sorgu ve tahsilatı olanaklı kılacak şekilde düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, bu geçiş sistemi bünyesinde aracın HGS ya da OGS bakiyesinin gösterilmesi ya da buna ilişkin bir ciazın bulunması, veyahut da uyarı yapılmasının söz konusu olmadığına dikkat çekilerek: "15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi Serbest Geçiş Sistemini kullanan tüm otoyol ve gişelerde aynı uygulama söz konusudur." ifadelerine yer verildi.
Geçtiğimiz haftalarda kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açan Avrasya Tüneli'nden kaçak geçişler konusu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da gündemine gelmişti. Vatandaşlara "İhlalli geçişleri yapmayın. Bu projeler onların olduğu kadar, bizim de projemiz..." ifadeleriyle seslenen Arslan, 15 gün içinde gerçekleştirilen ödemelerin de cezaya tabi olmadığı bilgisini vermişti. Ahmet Arslan: "OGS cihazı arızalı bir kişi mahkemeye gitti ancak mahkeme bu cezanın ödenmesi gerektiği yönünde karar aldı..." şekilnde konuşmuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde