Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni projesiyle banyo ve lavabo suları, basit teknikle ayrıştırılarak tekrar tuvalet rezervuarı ve çim sulamada kullanılacak
27 Kasım 2012 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni projesiyle banyo ve lavabo suları, basit teknikle ayrıştırılarak tekrar tuvalet rezervuarı ve çim sulamada kullanılacak. Projede pilot bölgeler turizm bölgeleri olacak.
Bakanlık, atık suyun geri kazanılması için uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Dünyada ve Türkiye'de en çok suyun israf edildiği alanların başında gelen lavabo ve banyo suları arıtılarak, tekrar tuvalet rezervuarlarında kullanılacak. Arıtılan su, ayrıca çim sulamada da kullanılabilecek.
Konutlarda ya da otel gibi binalarda lavabo ve banyo suları kanalizasyon hattından ayrılmış boru sistemiyle bir depoda toplanacak ve toplanan atık sular çok basit arıtma işlemi sonrasında tekrar ayrı boru hattı sistemine sahip bir hattan tuvalet rezervuarlarında kullanılmak üzere binaya verilecek. Arıtılmış lavabo ve banyo suları, ayrıca yeşil alan sulamasında da kullanılabilecek. Tuvalette ortalama her kullanımda 6 ile 8 litre su kullanılıyor. Bu alanlarda geri kazanılmış su kullanılmasıyla yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf sağlanarak, hem su giderleri düşecek hem de doğal su kaynakları korunacak. Ayrıca, merkezi atık su arıtma tesislerinin yükü hafifleyecek.
Bakanlık, bu kapsamda konunun uygulama unsurlarına yönelik çalışmalarına başladı. Projenin hayata geçirilmesi için bakanlık TÜBİTAK ile sözleşme imzaladı. Projenin ilk uygulanacağı yerler, turizm bölgeleri ve yüksek katlı siteler olacak. Halkın katılımı ve desteğini sağlamak için bakanlık etkin su kullanımı ve alıcı ortam kirliliğinin azaltımına yönelik el kitapları hazırlayacak. Projenin sonuçlanmasını müteakip, imar mevzuatında yapılacak düzenleme ile uygulama, özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni yapılacak binalarda zorunlu hale getirilebilecek ve daha sonra uygulama ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde