ThyssenKrupp Asansör'ün geliştirdiği asansör sistemi TWIN, asansör bekleme ve yolculuk sürelerini de önemli ölçüde azaltıyor.
ThyssenKrupp Asansör Türkiye, TWIN adı verilen asansör sistemini Türkiye’ye getirdi. Aynı asansör kuyusu içinde birbirinden bağımsız olarak çalışan iki asansör kabininden oluşan TWIN hakkında bilgi veren ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, TWIN’in hız, esneklik ve konforu aynı anda sunduğunu belirtti. Bugüne dek üretilen en yenilikçi asansör sistemlerinden birine imza atmanın kendilerini gururlandırdığını ifade eden Turgay Şarlı, “Sektörümüzde, aynı asansör kuyusu içinde iki farklı kabin kullanımına ilişkin fikirlerin çıkış noktasının 1930’lu yıllara kadar uzandığını görüyoruz. Ar-Ge faaliyetlerini vizyonunun bir parçası olarak belirleyen ThyssenKrupp Asansör, bu sistemle bir hayali de gerçeğe dönüştürmüş oldu. Sistem bugün, asansör pazarındaki en önemli stratejik yenilikler arasında gösteriliyor” dedi.
İnşaat sektörü için büyük avantaj
Gelişmiş ve en yeni güvenlik teknolojileri tarafından kontrol edilen TWIN’in hem inşaat sektörü hem de binalarda yaşayanlar için önemli avantajları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Turgay Şarlı, şu bilgileri verdi:
“İki kabin, bir kuyu, sıfır kalabalık sloganıyla kullanıma sunulan TWIN, her şeyden önce bina içinde önemli bir alan kazanımı sağlıyor. Çok basit bir örnekle, dört kabin için dört asansör kuyusu inşa etmek yerine, aynı kabin sayısına iki kuyu ile ulaşılabiliyor. Bu da bina içinde daha fazla yaşam alanına yer açmak anlamına geliyor.
Asansör kuyruğuna son
Modernizasyon projelerinde de kullanılabilen TWIN sistemi ile geleneksel dört kuyulu gruplarda %40 daha fazla yolcu taşınabiliyor. İnşaat zamanındaki yolcu trafik yükü ile mevcut yolcu trafik yükünün farklı olduğu, yani yolcu bekleme sürelerinin istenilenden fazla olduğu durumlar ile katlar arası trafik yükünün, gerek birden fazla katı kullanan şirketler, gerekse günümüzün karma projelerinde olduğu gibi, bazı katların bir rezidans ya da otel kullanımı olarak ayrılması gibi durumlarda eşsiz bir çözüm yolu olarak kullanılabiliyor. Hatta bu tür modernizasyon uygulamalarında, ortaya çıkan trafik iyileşmesi sonucu, kuyulardan birindeki asansör sistemi tamamen sökülerek, boş kalan asansör kuyusu iklimlendirme ve kablolama gibi amaçlar için dahi kullanılabiliyor. Yolcuları asansöre binmeden önce gruplayan akıllı yönlendirme sistemi, aynı kuyudaki iki kabinin gruplanmış yolcuları alarak seyahat ve bekleme sürelerini azaltmasını sağlıyor. Tüm bunlar maliyetleri düşürmek ve enerji tasarrufu sağlamak açısından da büyük önem taşıyor.”
TWIN sisteminin sadece bir konsept olmadığını vurgulayan Turgay Şarlı, “Sistem bugün başta şirketimizin merkezinin bulunduğu Almanya olmak üzere, İngiltere, Hollanda, Dubai, Güney Kore, Suudi Arabistan ve Avustralya gibi dünyanın birçok farklı bölgesinde güvenle kullanılıyor. TWIN asansör sisteminin teknolojik yeniliklere son derece açık ülkemizde de büyük bir beğeniyle karşılanacağına inanıyoruz. ThyssenKrupp Asansör olarak 1999 yılından bu yana bulunduğumuz Türkiye’deki faaliyetlerimizi 2015 itibariyle hızlandırmış durumdayız. TWIN de önümüzdeki dönemde tanıtacağımız yeni çözümlerimizle birlikte, Türkiye’deki büyümemizin lokomotiflerinden biri olacak” diye konuştu.
TWIN sisteminde, yolcular gitmek istedikleri katı, kabin içinde değil dışarıda konumlandırılan dokunmatik ekranları kullanarak seçiyorlar. Sistem, yolcuyu talebine en uygun kabine görsel olarak yönlendiriyor. Bu sayede, hem bekleme zamanı hem de yolculuk zamanında belirgin oranda düşüş kaydedilmiş oluyor. Kabinlerin hangi katları ziyaret edeceği tamamen ihtiyaçlar doğrultusunda özelleştirilebilirken, özel yolcular, sahip oldukları PIN kodlarını kullanarak hiçbir katta durmaksızın diledikleri kata çıkabiliyorlar.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde