Arapların gözde kentine iki senede 87 milyonluk yatırım

Özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisiyle hızlı bir kalkınma ivmesi yakalayan Yalova'ya 2017 yılında 40 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Belediye Başkanı Salman, bu sene kente yönelik yatırım hedefini ise 47.5 milyon TL olarak açıkladı.

Özellikle son yıllarda Arap turistlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalan Yalova, yeni yatırımlarla hızlı bir gelişim ivmesi içine girdi. Yalnızca 2017 yılında kente yapılan yatırımlar 40 milyon TL düzeyine ulaşırken, Belediye Başkanı Vefa Salman, bu yatırım hedefinin 2018 yılı için 47.5 milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı

Son iki yılda 87.5 milyonluk yatırım

Arap turistlerin başta sağlık ve termal turizmi olmak üzere tercih ettiği Yalova, son senelerde hızlı bir kalkınma temposu tutturdu. Yabancıya konut satışına ilişkin resmi açıklamalarda da kendine yer bulan ilgiyi başarıyla yönlendiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, artan nüfus ve bölgeye gelen yatırımcıları da içine alan kalkınma hamlesi yürüttüklerini söyledi. Salman, 2018 yılı bütçesinin yüzde 25'lik kısmının faaliyete geçmesi planlanan yeni yatırımlar için ayrıldığını belirtere: "2017 yılında kente yaklaşık 40 milyon TL'lik yatırım yapılmıştı. 2018 yılı için bütçenin yüzde 25'lik kısmını yatırıma ayırdık. Toplamda 47.5 milyon TL'lik yatırım hedefliyoruz. Amacımız Yalova'yı cazibe merkezi haline getirmek..." dedi. 

Yürüyen Köşk yenilendi

Yalova Belediyesi tarafından 5 yıl önce ihaleye çıkarılan Yalova Arboretum ile ilgili iki parselde Arap menşeli firmalarla anlaşma sağlandığını söyleyen Başkan Salma, plan doğrultusunda termal bölgesinden de sıcak su getireleceğine dikkat çekti. Salman, Mustafa Kemal Atatürk'ün  Yalova kenti ile özdeşleşen sembolü Yürüyen Köşk ile ilgili olarak de çalışmalar yürüttüklerini belirterek: "Yürüyen Köşk'e yönelik faaliyete aldığımız projenin onayını, Anıtlar Kurulu'ndan aldık. Yürütülen çevre düzenlemesi bisiklet yolları, baskılı asfalt ve aydınlatma çalışmalarıyla bölgeye bambaşka bir çehre kazandırdık..." ifadelerini kullandı. 

Yatırımlara paralel olarak nüfus artıyor

Göreve geldikleri 2016 yılında Yalova merkez nüfusunun 137 bin düzeyinde bulunduğunu, bu sayının 2017 yılı için 5 bin civarında artış göstereceğini söyleyen Salman, kentteki nüfus artışının yapılan yatırımlara paralel bir seyir izlediğine de dikkat çekti. Salman, 3.5 yıl süren görev süresince nüfusun 18 bin düzeyinde arttığına da vurgu yaparak, 5 yıl sürecek görev süresi içinde de 125 bin metrekarelik bir alt yapı oluşturma hedefi bulunduğunu dile getirdi. "Bu hedefe 15 ben metrekare kaldı..." diyen Salman, hedeflerinin 2018 yılının ilk çeyrek döneminde mevcut çalışmaları sonlandırma olduğunu belirtti. 

Yalova'nın parkları büyüyor

Yalova Belediye Başkanı Salman, son 1 yılda inşası gerçekleştirilen parke yol miktarının 80 bin metrekareye ulaştığına da dikkat çekerek: "Bu rakam 10 kilometrekareye tekabül ediyor. Aynı süre içinde 27 kilometre stabilize ve 4 kilometre de asfalt yol inşa ettik. Yalova'nın yeşil bir kent olarak kalmasını arzu ediyoruz. 3.5 yıllık süre içinde park sayısını 2 kat artırdık. 54 yeni parkı hizmete aldık. 100 bin metrekare yeşil alan ürettik ve kent genelinde ağırlığı çınar olmak üzere 6 bin fidan diktik..." ifadelerini kullandı. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR