Ana gayrimenkulün bağımsız bölümlerinin dışında kalan, apartman sakinleri tarafından kullanılan alanları tümü ortak kullanım alanlarıdır. Peki, ortak kullanım alanları nerelerdir?
Ana gayrimenkulün bağımsız bölümlerinin dışında kalan, apartman sakinleri tarafından kullanılan alanları tümü ortak kullanım alanlarıdır. Peki, apartmanlarda ortak kullanım alanları nerelerdir? İşte yanıtı...
Apartman sakinlerinin tümünün kullanabildiği ortak kullanım alanları, bağımsız bölüm dışında kalan alanlardır. Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda ortak yerler Kat Mülkiyeti Kanununun 4'üncü maddesinde düzenleniyor. Ortak kullanım alanları sözleşme ile belirleniyor ve her durumda ortak kullanım alanı olarak sayılıyor. İşte apartmanlarda ortak kullanım alanları...
Ortak yerler nedir, kiraya verilmesi nasıl olur? Detaylar için 'Ortak Yerler Nedir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Temeller ve ana duvarlar
Taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş
Kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar
Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar
Tavan ve tabanlar
Avlular
Genel giriş kapıları
Antreler
Merdivenler
Asansörler
Sahanlıklar
Koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar
Kapıcı daire veya odaları
Genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri
Genel kömürlük ve ortak garajlar
Elektrik,
Su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar
Kalorifer daireleri
Kuyu ve sarnıçlar
Yapının genel su depoları
Sığınaklar
Her kat malikinin kendi bölümü dışındaki kanalizasyon tesisleri ve çöp kanalları ile kalorifer, su, havagazı ve elektrik tesisleri, telefon, radyo ve televizyon için ortak şebeke ve antenler sıcak ve soğuk hava tesisleri,
Çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri. Yukarıda sayılanların dışında kalıp da, yine ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan diğer yerler ve şeyler de alan kapsamına giriyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde